Seth Meyers vertelt over zijn tijd in Nederland: 'Ik keur af wat de jonge Seth Meyers toen uitspookte'

In de nieuwste Playboy spreken we Seth Meyers over zijn tijd in Amsterdam - voor hij doorbrak in de Verenigde Staten - én zijn favoriete pretpark: de Efteling. Waarom de Efteling? Laten we zeggen dat hij de 10(!) keer dat hij in het park rondliep, niet compleet nuchter was.

Seth Meyers

Voordat Seth Meyers (49) uitblonk bij Saturday Night Live en in de voetsporen van David Letterman en Jimmy Fallon stapte als presentator van Late Night in de VS, woonde en werkte hij twee jaar in Amsterdam. Jaren die zijn leven zouden veranderen. Deze maand keert hij terug naar zijn tweede vaderland voor het 30-jarig jubileum van Boom Chicago en wij mochten hem voor de nieuwste Playboy spreken over zijn grote liefdes: Amsterdam én de Efteling.

De Nederlandse droom

In 1997 kwam Seth Meyers naar Nederland. Hij vertelt: "Ik woonde in Chicago, was net klaar met studeren en deed vergeefse pogingen door te breken in comedy. Ik deed misschien één keer per week stand-up, de rest van de tijd was ik ober. Toen zei een vriend dat je audities kon doen voor een theater in Amsterdam, dat was gestart door een paar jongens die op dezelfde universiteit hadden gezeten als ik. Voor ik het wist stond ik in Boom Chicago aan het Leidseplein!" Het was zijn eerste keer in Europa en zonder paspoort of enige ervaring met reizen trok de 24-jarige naar ons kikkerlandje. Mét grote dromen: "Mijn moeder had ergens gelezen dat de grachten elk jaar bevriezen en dat alle Nederlanders dan schaatsend naar hun werk gaan. Oh, fantastisch, dacht ik." Tja... Sorry to disappoint, Seth.

In de Efteling met ahm... pizza topping

Seth dompelde zich compleet onder in de Nederlandse cultuur. En daar hoort natuurlijk een bezoekje aan de Efteling bij. Een ware verslaving was geboren: Meyers bezocht het pretpark maar liefst tien keer. Al kan dat misschien ook gelegen hebben aan het feit dat hij en zijn vrienden de hele tijd hartstikke high waren: "Als je genoeg drugs neemt, is de Efteling voor alle leeftijden. Ik wil dat je lezers weten dat ik absoluut afkeur wat de jonge Seth Meyers allemaal uitspookte, maar ik had een geweldige tijd in de Efteling, enkele van de beste dagen van mijn leven. Ik denk dat we de diepere boodschap van het park doorkregen, haha." Drugs, dus. Ook een hartstikke Nederlands cultureel erfgoed. De drugs in kwestie? "Laten we zeggen dat je ze ook als topping op de pizza hebt. Ik heb nog steeds medelijden met de Nederlandse families die voor en achter ons in de rij stonden."

Praat Nederlands met me

Die culturele onderdompeling bracht geen beheersing van de Nederlandse taal met zich mee. Maar Meyers spreekt zichzelf snel vrij: "Dat is jullie eigen stomme schuld. Jullie Nederlanders switchen altijd direct naar het Engels. Jullie kunnen mijn steenkolen-Nederlands niet aanhoren." Ja, ja, Seth. We have you through.

Op 6, 7 & 8 juli staat Seth Meyers in het kader van het Alumni Weekend tijdens het Boom Chicago Comedy Festival opnieuw op het podium in Amsterdam. Tickets vind je hier.

Meer lezen van Seth Meyers? Je leest het in de allernieuwste Playboy. En die ligt al vanaf donderdag in de winkels, dus zet je wekkers en markeer je kalenders; deze wil je niet missen.

Interviews
  • NBCUniversal