Noël Leon

'Ik kon alleen maar denken aan hoe hij me over de stapel boeken zou buigen en me zou nemen.'

Voordat Noël Leon doorbrak, hing ze vaak rond in de plaatselijke boekhandel. Meestal was het daar doodsaai en voorspelbaar. Maar gelukkig niet altijd.

Ik heb nooit geweten waarom ik juist deze winkel leuk vond. Er was niets deftigs aan. De boeken waren muf en vielen uiteen door de aanslag van de tijd. In feite stonk elke spleet naar verval, van de schuine planken tot de oude staande klok die de uren wegtikte. Zelfs de eigenaren gaven me een ongemakkelijk gevoel van wanhoop: ze symboliseerden een geleefd leven, ze waren overblijfselen van vroeger tijden die hun dagen sleten met het omslaan van allang versleten paginaʼs. Maar hoe donker en somber ook, ik stapte elke dag stipt om vier uur de boekhandel binnen. En op deze onwaarschijnlijke plek ontmoette ik de interessantste man ter wereld.

Ik zat ineengedoken in de hoek toen de vreemdeling binnenkwam. Een koude winterbries rilde langs mijn rug toen ik naar hem keek. De eigenaar rookte buiten, zoals elke dag om vier uur. De vreemdeling had dus geen andere keuze dan mij, de enige klant in de winkel, te benaderen. Tegen beter weten in stelde ik voor: "Misschien kan ik je ergens mee helpen." "O ja?" Zijn gezicht lichtte op en ik had geen idee waarom. Ik was mooi, ja, op een heel conventionele manier. Maar dat was het niet. Er was voor geen van ons een aannemelijke reden om dit gesprek te verlengen, maar hier stond ik, terwijl ik een laag roet van de vloer van mijn kont veegde.

Een zwak licht boven ons hoofd begon te flikkeren, wat de sfeer een sinister gevoel gaf. We keken elkaar aan alsof we elkaar voor het eerst zagen. Terwijl hij boven mijn kleine gestalte uittorende, werd ik me ervan bewust hoe zwak ik was. Zijn benen waren sterk en stevig, als stammen die in de grond geworteld waren. En er kwam een heel verrassende gedachte in me op, een gedachte die ik meteen verwierp: "Wat zou ik hem graag als een boom beklimmen." De waarheid was dat ik al meer dan een jaar met niemand de liefde had bedreven. Alsof hij mijn gedachten kon lezen, schonk hij me snel een glimlach en de elektriciteit tussen ons was meteen voelbaar.

Een overweldigende drang verteerde me. Ik kon alleen maar denken aan hoe hij me over de stapel boeken zou buigen en me bruut zou nemen...

Weten hoe het afloopt? Lees het in de nieuwste Playboy, nu verkrijgbaar in de winkel of online via tijdschrift.land. Niet alleen lees je daar het hele verhaal van Noël Leon maar daar vindt je ook de mooiste foto's van prachtige vrouwen en de vetste interviews met onder andere Jay-Jay Boske en Seth Meyers.

Goodlife
  • Adobe Stock