Size dóés matter: vrouw stapt met meetlint de dansvloer op 'moet minstens 1.80 zijn'

Voor alle kleine mannen onder ons: wij zien jullie en waarderen jullie!

meetlint

Hoewel we heel graag allemaal willen geloven dat het niet uitmaakt, is lengte voor sommige vrouwen belangrijk. Héél belangrijk. Zo belangrijk zelfs, dat ze met rolmaat op zak de kroeg in stappen om te zorgen dat ze het juiste formaat kerel aan de haak slaan. Geloof je het niet? Een video op Twitter – die natuurlijk viraal ging – laat een nietsvermoedende knul zien die vervolgens grondig van top tot teen gemeten wordt. Hoewel niet helemaal duidelijk is of de vrouw tevreden is met haar resultaten, lijkt ze wel instemmend te knikken. Punt voor de knul in kwestie, dus.

Kritiek

En natuurlijk komen er bakken kritiek binnen over de video. Een van de opmerkingen was: "Wild, ze is letterlijk als een achtbaan: 'You have to be this tall to ride'". Een andere Twitter-gebruiker zei: "Ze zou dit niet hoeven doen als mannen zouden stoppen met liegen over hun lengte". Klinkt een beetje als een vicieuze cirkel als je het ons vraagt. Maar goed, genoeg commenters merkten de hypocrisie op. Zij vroegen zich af wat er zou gebeuren als men een weegschaal of make-up remover mee zou nemen naar een kroeg. Eerlijk gezegd willen we daar niet achter komen.

Je moet zo lang zijn om...

Volgens relatie-experts is het hele lengte-criteria complete bullshit. 'Koppelaarster' Sofi Papamarko noemt het een "stomme mentaliteit" en schrijft in een opiniestuk: "Een van mijn grootste ergernissen als matchmaker is wanneer vrouwen me vertellen dat ze nooit iemand korter dan 1 meter 80 willen daten, waardoor ze een groot deel van de mannen op het eerste gezicht uitsluiten".

Ze vervolgt: "Wanneer ik deze vrouwen vraag waarom ze maar liefst 10 tot 15 procent van de mannelijke bevolking zouden afwijzen, antwoorden ze meestal dat ze 'niet aangetrokken worden tot mannen die kleiner zijn. Wanneer verder aangedrongen wordt, onthullen deze vrouwen (van alle lengtes, trouwens) dat ze 'graag hakken dragen' of zich 'als een vrouw willen voelen', alsof bepaalde lengtes inherent mannelijker of vrouwelijker zijn dan andere."

Wij stellen voor om meetlinten voortaan thuis te laten en niet meer te liegen over lengte. Ook kleine mannen verdienen liefde.

Entertainment
  • Clint.be
  • Adobe Stock