Uitvinding van de eeuw: het hoverboard van Lexus

In 1989 zagen we niet alleen de Val van de Muur, maar ook Marty McFly voorbijvliegen op een hoverboard. Sindsdien staat...

In 1989 zagen we niet alleen de Val van de Muur, maar ook Marty McFly voorbijvliegen op een hoverboard. Sindsdien staat het vliegende skateboard hoog op onze (onrealistische) wantlist. Lexus maakt deze droom werkelijkheid: het autobedrijf heeft de Slide ontwikkeld, een echt hoverboard. En niet in zuurstokroze.

/ Pure science (fiction)

De Slide maakt gebruik van magnetische levitatie en het skatepark in onderstaand filmpje is speciaal aangelegd om het hoverboard in de lucht te houden. De rook die uit het board komt, is niet alleen voor het science fiction-effect (hoewel dat zeker een bijkomend voordeel moet zijn geweest), maar het vloeibare stikstof zorgt ervoor dat de magneten gekoeld blijven en hun werking behouden.

[video_ad]

/ 'Compleet nieuwe ervaring'

Professioneel skateboarder Ross McGouran heeft de eer om de eerste trucs uit te halen met de Slide. ‘Al 20 jaar doe ik aan skateboarden, maar rijden op het Lexus hoverboard is van een heel andere dimensie’, zegt hij hierover. ‘Het voelde alsof ik helemaal opnieuw moest beginnen, met name wat betreft mijn houding en evenwicht. Het was een compleet nieuwe ervaring.’ Een compleet nieuwe ervaring op een compleet nieuw vervoermiddel.

https://www.youtube.com/watch?v=9v-TjJCCsl0

Dat is toch zó veel beter dan dit?

https://youtu.be/TkyLnWm1iCs