Vincent Callebaut ontwerpt de steden van de toekomst

Een shout out naar de Belgische architect Vincent Callebaut. Hij ontwerpt de steden van toekomst: zelfvoorzienend met ee...

Een shout out naar de Belgische architect Vincent Callebaut. Hij ontwerpt de steden van toekomst: zelfvoorzienend met een ultrastrak design.

/ Oui oui, habiter à Paris

Zo wil hij Parijs flink op de schop nemen. Zijn plan is om de Franse hoofdstad een stuk klimaatschoner maken door er acht torens neer te zetten. Deze gaan onder andere smog tegengaan en hebben onderaan de streep een positieve energie-uitstoot. Callebaut noemt het ‘Parijs in 2050’, hoewel het niet waarschijnlijk is dat deze torens echt gebouwd gaan worden binnen deze tijd.

/ Tuinentoren

De Agora Garden Tower gaat wel gebouwd worden. In feite staat het einde van de bouw gepland voor volgend jaar. De toren staat in Taiwan. Het heeft allerlei ultramoderne snufjes om een ecologische stempel te krijgen. Erin wonen is niet voor de gewone sterveling weggelegd, de appartementen van gemiddeld 540 vierkante meter mogen wat kosten.

[video_ad]

/ Een wereldmissie

Met zijn creaties wil hij een ‘zelfvoorzienend ecosysteem’ creëren. Enkele van zijn ontwerpen zijn drijvende steden en verticale vliegtuigen die vliegen op zeewierenergie. In zijn ‘stedelijke boerderijen’ heeft hij ruimte gereserveerd voor de bewoners om zelf hun eigen eten te verbouwen. Callebaut is op een missie om de wereld te redden van opwarming, luchtvervuiling en overpopulatie.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="140721,140717,140713,140711"]