Waarom je beste vriendin nooit je bedpartner mag worden

Heb je een goede vriendin waar je eigenlijk wel een stapje verder mee wilt gaan? Denk dan eerst even vier keer na! De...

Heb je een goede vriendin waar je eigenlijk wel een stapje verder mee wilt gaan? Denk dan eerst even vier keer na!

De Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-Eau Claire verzekeren dat er altijd een bepaalde seksuele spanning hangt tussen twee geslachten die bevriend zijn met elkaar. Volgens psychologieprofessor Bleske-Rechek is een vriendschap tussen twee geslachten dan ook onmogelijk, omdat de betrokken personen altijd meer gevoelens voor elkaar hebben dan dat zij toegeven. 

De onderzoekers bestudeerden vriendschappelijke relaties bij meer dan 400 mannen en vrouwen tussen 18 en 52 jaar. Hierbij gaven mannen makkelijker toe zich aangetrokken te voelen tot hun vriendinnen, terwijl de vrouwen ontkenden gevoelens te hebben voor hun mannelijke vrienden. Bleske-Rechek denkt dat de oerinstincten het snel gaan overnemen, ook al verklaren de betrokken personen dat ze niet meer dan vriendschap voor elkaar voelen.

Dat je extra's wilt in jullie vriendschap is dus te verklaren. Maar hier zijn vier redenen waarom je gelijk uit het bed van je beste vriendin moet rollen, je kleren bij elkaar moet grijpen en nooit meer deze stommiteit moet doen! ...Tenzij je snakt naar een échte relatie met haar.

1. Emoties verpesten ALLESDe kans is groot dat één van jullie gevoelens zal krijgen. Je goede vriendin wil bijvoorbeeld meer en zal geen genoegen nemen met vriendschap, terwijl jij alleen sex en vriendschap wilt. Om de ongemakkelijke situatie te voorkomen zal jij waarschijnlijk afstand nemen en zo dreigen jullie elkaar na een tijd kwijt te raken.

2. Het brengt jullie vertrouwen in elkaar in gevaarDenk na over alle geheimen die jullie gedeeld hebben. Ze kan alles doorvertellen aan anderen wanneer je besluit om jullie bedavonturen te beëindigen.

3. Er is geen ruimte voor privacyAls je het nog niet wist, je slaapt met iemand die alles van je weet! Je beste vriendin is nu betrokken in zowel je publieke leven als in je private leven. Je hebt ruimte nodig en als je denkt dat zoveel tijd met elkaar doorbrengen goed is, wacht dan maar gewoon af totdat je er uiteindelijk in verstikt. [video_ad]

4. Uiteindelijk is het de moeite niet waardJe kruipt uit haar bed en je kijkt naar jezelf in de spiegel. 'Het wordt weer zoals het was', denk je bij jezelf. Maar je weet heel goed dat dat niet gaat gebeuren. Hoe hard je het ook probeert, jullie vriendschap zal nooit meer hetzelfde zijn!