Daredevil VS. hipsters

Je hebt superhelden in alle smaken, maar Netflix’ Daredevil (niet die van Ben Affleck) is na één seizoen op televisie, t...

Je hebt superhelden in alle smaken, maar Netflix’ Daredevil (niet die van Ben Affleck) is na één seizoen op televisie, tablet, laptop of smartphone heel cool geworden.

Natuurlijk, het stramientje is bij Daredevil – hoe goed gedaan ook – hetzelfde. Overdag is onze superheld als de blinde advocaat Matt Murdock een semi-sukkel, maar zijn krachten komen los als hij ’s nachts een panty over zijn hoofd trekt en zich hult in een jumpsuit.

Lees ook: De lekkerste vrouwen uit het Marvel Universum

Tot zover de clichés, want Daredevil is méér dan dat. In het kort: hij koestert een vendetta tegen hipsters. Dat zit zo. Matts antigonist is een Trump-achtige vastgoedtycoon. Hij wil de knusse buurt, waar Daredevil opgroeide – Manhattans ooit volkse Hell’s Kitchen – omvormen tot een knotjes-groundzero met prijzige soja-koffiecorners, hysterische galeries en holle start-ups.

Tja, degene die nu woonruimte zoekt in de Amsterdamse Jordaan, Katendrecht in Rotterdam, het Haagse Zeeheldenkwartier, of in elke andere trendy wijk weet hoe duur zo’n ontwikkeling is. Het is deze onderlaag die de serie binge-proof maakt en in seizoen 2 trekt Matt onvervaard weer ten strijde tegen die Millennialsinvasie. Go Daredevil, go!

Daredevil S2 is vanaf 18 maart op Netflix te streamen.

https://www.youtube.com/watch?v=29Tze3DC6dM