Als de juiste portemonnee er nog niet is, bedenk je hem toch zelf?! Precies dat deed de 22-jarige Rotterdamse student Olivier Momma en Ekster Wallets was geboren. Inmiddels kijken er vele eksterogen naar de zeer succesvolle Kickstartercampagne van de portemonnee die de manier waarop we betalen moet veranderen.
"We hebben op dit moment al meer dan 250.000 euro opgehaald via Kickstarter. Dat is een erg mooi begin", vertelt Olivier Momma over de portemonnee. Samen met Rick Scharnigg (vriendje van de studentenvereniging) was hij altijd al op zoek naar de perfecte portemonnee. Tijdens een stage te Hong Kong ontdekte hij dat de perfecte technologieën voor zijn ideale portemonnee al lang bestonden en sloeg aan het combineren.
"We gingen de markt op voor leer en een groot deel van de technologie kwamen we op beurzen tegen. Zo brachten we verschillende dingen van over de hele wereld samen." Inmiddels zijn Olivier en Rick niet meer de enige. "Ik zit met Rick Scharnigg op ons kantoor in Rotterdam en Richard Canneman werkt vanuit New York."
Laagje tegen skimmers
De Ekster Wallet heeft een trackingsysteem, dat werkt via een bluetoothverbinding met je telefoon. "In Amerika is het heel normaal, om overal een tracker aan te hangen, maar hier kennen we dat eigenlijk niet." In de portemonnee zit zon tracker die je kunt volgen op je smartphone, dus weet je altijd waar-ie uithangt. Het systeem werkt ook vice versa. Met een druk op de knop gaat je telefoon af. Ook heeft de Ekster Wallet een aluminium laagje tegen skimmers.
Met een Kickstartercampagne die in 40 dagen meer dan 2.500 orders opleverde, is Nederland inmiddels te klein voor Ekster Wallet en worden de portemonnees buiten onze landgrenzen gemaakt. Achterover leunen en genieten van het succes wordt er nog niet gedaan. "We willen blijven innoveren. Na een half jaar is de mode en technologie veranderd en is men niet meer geïnteresseerd in je product. Je moet mee blijven gaan", aldus Olivier.
89 / eksterwallets.com