Dit is waar je je condooms wél en juist niet moet bewaren

En nee, je portemonnee is niet de juiste plek voor je rubber

condooms

We hebben het vast allemaal wel eens gedaan: snel een rubber mee in de broekzak wanneer je een hele gezellige avond op de planning hebt staan. Toch is dat misschien niet het allerbeste idee. Maar om nu constant van en naar het nachtkastje te lopen wanneer het er tussen jullie steeds heter aan toe gaat is misschien ook een beetje een mood killer. En zonder is ook niet altijd een optie. Dus waar bewaar je die verrekte dingen dan?

Niet bestand tegen warmte en wrijving

We hoeven je vast niet te vertellen waarom we het op zijn zachtst gezegd bijzonder vinden dat een condoom niet tegen warmte en wrijving kan. Want waar-ie tijdens de daad uiteindelijk belandt, is het compléét vrij van warmte en wrijving... Maar goed, de experts hebben gesproken en dus luisteren wij natuurlijk netjes. Warmte en wrijving zorgen ervoor dat een condoom snel beschadigd raakt en dat betekent meer kans op scheuren en breken tijdens de seks. Niet ideaal, dus. Waar moet je je condooms dus niet bewaren? Plekken waar de zon vol op schijnt, je broekzak, je portemonnee of in de badkamer.

Top, waar dan wel?

Het zal natuurlijk logisch klinken dat een condoom dus bewaard moet worden op een koele plek. Zonder veel wrijving. En dan komen we toch weer bij dat verrekte nachtkastje uit.

Of stop hem in een klein doosje of blikje om mee te nemen. Niemand zal ook maar iets vermoeden wanneer ze een blikje Smint in je tas ontdekken. En jij bent altijd voorbereid op een onverwacht pleziertje.

Knowhow
  • Cosmopolitan
  • Adobe Stock