5 conceptjachten die wat ons betreft direct gebouwd mogen worden

Je ziet ongetwijfeld regelmatig beelden voorbij komen van bekende Nederlanders of buitenlandse beroemdheden op jachten....

Je ziet ongetwijfeld regelmatig beelden voorbij komen van bekende Nederlanders of buitenlandse beroemdheden op jachten. Misschien ben je zelf wel eens in St. Tropez of Monaco geweest en heb je je daar vergaapt aan het pracht en praal dat in de haven ligt. Het wordt echter nergens zo bont als bij deze concepten.

Lees ook: In dit totaal gestoorde piramide-superjacht 'zweef' je over het water

1. Migaloo Submersile Yacht

Als je de Migaloo zou kunnen betalen, dan denk je ongetwijfeld niet meer na bij zoiets onbenulligs als aanlegkosten. Desalniettemin kan je het ankergeld in je zak houden zolang je dit jacht ergens onderwater wegstopt. Zodra je op open water bent kun je weer boven komen en genieten van een helikopterdek, een zwembad en een opslag voor miniduikboten.

2. JFA Yachts Power Catamaran

Een samenwerking tussen JFA Yachts en de Peugeot Design Labs. Deze catamaran is 35 meter aan pure luxe.

3. Salt Sailing Yacht

Voor ieder wat wils. Als je liever gaat zeilen zou je ook moeten kunnen genieten van een overdaad aan luxe. De Salt Sailing jacht is vormgegeven door Lujac Desautel en vervaagt de lijnen tussen het schip en het water. In het midden van het jacht is een glazen huis te vinden waar 3FM u tegen zegt en waar jij kunt genieten van een uitzicht op de horizon en sterren.

4. X-Kid Stuff

Het ultieme stuk speelgoed voor de volwassenen die geen zin hebben in het vullen van hun champagne glas als enige vorm van lichaamsbeweging. Op dit jacht is een klimmuur te vinden en kan je met zo'n Amerikaanse brandweerkazernepaal van verdieping naar verdieping glijden.

5. Star

De meeste jachten, hoe uniek ook, blijven wel loyaal aan de traditionele vormen van bestaande jachten. De Star daarentegen lijkt in de verste verte niet meer op een jacht en heeft het design van de bovenkant van een ster. Je kunt 36 gasten uitnodigen en ze allemaal een slaapplek bieden. In totaal is er ruimte voor zelfs tweehonderd gasten.