Mannenvoer: Buffalo-Blue Curly Fry Cheeseburger

Mannen hebben af en toe gewoon stevig voer nodig. Daarom gaan vandaag los op een Buffalo-Blue Curly Fry Cheeseburger....

Mannen hebben af en toe gewoon stevig voer nodig. Daarom gaan vandaag los op een Buffalo-Blue Curly Fry Cheeseburger.

We zijn al jarenlang op zoek naar de perfecte burger en deze komt toch wel heel erg dichtbij. Probeer zelf deze droom van iedere burgerliefhebber.

Lees ook: Duurt even, maar dan heb je ook wat: een 16 uur gerookte Brisket Sandwich

Dit heb je nodig

Krulfriet (maak je eigen friet met aardappelen, 3 eetlepels olijfolie en 1 theelepel peper)

250 gram rundergehakt

Een teelepel verkruimelde blauwe kaas

Hamburgerbroodjes

1 theelepel zout

1 theelepel peper

Een avocado

Boter

Sla

Buffalo Cheese Sauce

8 eetlepels boter

Een kopje bloem

1 1/4 kopje melk

85 gram cheddarkaas

Een kopje pittige saus

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper.

Zo bereid je het hele zwikje

Verwarm een oven op 200 graden. Snij de aardappelen met een spiraalsnijder in korte reepjes, leg ze in een schaal en giet daar de olie, peper en zout overheen. Verhit de aardappelen zo'n 10 a 15 minuten in de oven. Je wilt dat ze goudkleurig en goed knapperig zijn. Ten slotte strooi je daar de blauwe kaas overheen.

Ongeveer een kwartier voor de friet klaar is, verwarm je een pan op een gemiddeld vuurtje. Hier voeg je 1 eetlepel olijfolie aan toe en vervolgens bak je de burgers tot ze medium gebakken zijn (ongeveer 5 minuten per kant).

Saus

De buffalo cheese sauce maak je in een steelpan op een gemiddeld vuur. Leg hier de boter in, zodra die gesmolten is voeg je de bloem toe. Kook dit 1 à 2 minuten tot de textuur een beetje goudkleurig is geworden. Voeg de melk toe, roer, en zet het vuur nu niet te hoog. Voeg de cheddar kaas toe zodra de melk wat dikker is geworden. Ten slotte voeg je de hete saus, zout en peper toe.

Voila, maak het hamburgerbrood nog even krokant in de oven en leg er de sla en wat avocado op. Slinger jouw overheerlijke burger op het broodje en overgiet het geheel, en de friet, met de saus. Mannen: Bon Appétit.

Kijk het geheel nog even lekker na en kom in de juiste stemming met deze video van onze Amerikaanse collega's.

https://www.youtube.com/watch?v=rUZGStCIE6I