Deze übermannelijke vleesgerechten doen 'woensdag gehaktdag' vergeten

Wist je dat er een verband is tussen het eten van vlees en mannelijkheid? Ja echt, daarover is een studie over gepublice...

Wist je dat er een verband is tussen het eten van vlees en mannelijkheid? Ja echt, daarover is een studie over gepubliceerd is in Journal of Consumer Research. 

Vlees eten dus. En veel ook. Het liefst klaargemaakt op de barbecue. Hierbij drie gerechten die 'woensdag gehaktdag' voorgoed doen vergeten.

Lees ook: 8 barbecue-hacks die iedere man moet weten

1. Asado con cuero

Argentijnen zijn de meesters van het vlees. En ze kunnen ook aardig met de barbecue overweg. Vlees wordt daar geroosterd terwijl het nog in het leer van het dier zelf zit. De sappen worden zo goed vastgehouden wat als resultaat heerlijk mals vlees oplevert.

Gooi bijvoorbeeld eens een uitgeholde niet gevilde koe op het rooster, om die vervolgens twaalf uren op het vuur houden. Mannelijker dan dit wordt het niet, en het is de perfecte gelegenheid voor een goed feestje. Even op internet kijken hoe het precies te werk gaat. Maar het idee is er.

Ph @gastromania.uy #impresionante #asado #asadouruguayo #asadoconcuero #playa #uruguay #carne #parrilla #meat #uruguayanmeat

Een foto die is geplaatst door Asado Uruguayo (@asadouruguayo) op

Hay cosas que no es necesario ponerle filtro y también hay manjares y manjares.. #asadoconcuero Een foto die is geplaatst door MI ESTRELLA ,MI DIOS,MI RAZON. (@matiasnicolas.mazza) op

#asado #asadouruguayo #asadoconcuero #jugoso #riquisimo #comida #carne #uruguay #food #uruguayanfood #meat

Een foto die is geplaatst door Asado Uruguayo (@asadouruguayo) op

2. In bier doorweekte hotdogs

Kieper een lading bier in een pan en gooi er wat uien, zout en peper bij. Zodra het bier kookt, gaat de hotdog/braadworst erin. Tja wat kunnen we zeggen? We houden van bier, we houden van hotdogs. Dit zit wel goed.

3. Beer Butt Barbeque Chicken

Neem een blik bier, vervolgens een hele kip en men stop ten slotte het blik bier in het achterwerk van de kip. En hopla, op de barbecue dat ding. Beer butt chicken, heet dit gerecht! Ja, je kunt je bbq-skills naar een hoger niveau tillen met een blik bier in de aars van jouw favoriete gevogelte. 

Never cooked it before. But today we have beer but chicken in the wood oven. Sam #woodoven #beerbutchicken

Een foto die is geplaatst door Sam Nixon (@samnixon18) op