Goed nieuws: dikke billen zijn goed voor de gezondheid

Wisten we natuurlijk al, maar ook de wetenschap wijst nu uit: er is niks mis met een goed gevulde 'achterbak'

Billen

Dat er niets mis is met een paar stevige billen, wisten we al. Dat een goed gevulde derrière ook zeker niet verkeerd is voor de vrouw in kwestie was ons minder bekend. Maar blijkt: vrouwen met buitenproportionele billen zijn gezonder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Onderzoek

Voor het onderzoek zijn 1.600 paar billen onder de loep genomen. Wat blijkt? Vrouwen met een pompeus achterwerk blijken resistent tegen meer ziektes en virussen dan vrouwen met kleinere billen. "We wisten al dat een goede vetverdeling belangrijk is voor je gezondheid. Maar dat vet rond de heupen en de heupomvang een verband hebben met vatbaarheid voor ziektes, is nieuw", zegt hoofdonderzoeker Konstantinos Manolopoulos tegen The Guardian.

Minder honger

"Uit ons onderzoek blijkt dat vrouwen met dikke billen lagere glucose- en cholesterolniveau's hebben, terwijl ze juist over meer Omega-3 vetten beschikken. Een perfecte combinatie." Daar komt nog bij dat vrouwen met dikke billen meer hormonen hebben die honger tegengaan. Nu is het natuurlijk niet zo dat een fors achterwerk gelijk staat aan gezondheid; er komt meer bij kijken dan alleen wat bil fillers à-la Kim Kardashian. Maar puur naar de achterkant gekeken: schaam je vooral niet. In tegendeel: wij moedigen het te koop lopen met je gezondheid in dit geval zeker aan.

Goodlife
  • Playboy, Panorama
  • iStock, sunara