Superjacht van Saoedisch koningshuis gespot in Vlissingen

Mocht je toevallig in Vlissingen zijn deze week, kijk dan even goed om je heen. Op dit moment ligt superjacht Serene van...

Mocht je toevallig in Vlissingen zijn deze week, kijk dan even goed om je heen. Op dit moment ligt superjacht Serene van het Saudisch koningshuis namelijk in de Zeeuwse stad. Met een waarde van 350 miljoen en een lengte van 134 meter valt het bouwwerk aardig op.

Het jacht heeft ruimte voor een crew van 53 man en beschikt over 12 tweepersoons slaapkamers voor gasten. De Serene heeft een cruisesnelheid van 15 knopen, aan boord vind je onder andere een jacuzzi een helikopterstandplaats, sauna, klimmuur en een binnenzwembad .

Lees ook: Volledig over de top, maar wel lekker: een gouden jacht van Palmer Johnson

Varen met dit bakbeest kost ongeveer 5.000 euro per uur aan diesel. Een schijntje voor koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed, natuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=217&v=o64ifFY5ao4

Wodka

Voor het Saoedische koningshuis was de Russische miljardair Yuri Shefler de eigenaar. Die ken je misschien niet, maar zijn wodka Stolichnaya ken je misschien wel. Inderdaad, het merk van een stollie met ijs.

Die stollies met ijs leverde de Rus miljarden op. In de zomer van 2014 gaf hij de eigendomspapieren aan Koning Salman, die het schip op zijn beurt voor zijn zoon Prins Mohammed Bin Salman beschikbaar stelde. Het schip ligt waarschijnlijk in Vlissingen vanwege reparaties.

https://www.youtube.com/watch?v=kHgt6-3jdG8

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="176293,176295,176297"]