Haagse trots: Terra van den Berg geeft zich bloot

Terra van den Berg (27) uit Den Haag heeft geen problemen met naakt. Komt dat even mooi uit: wij ook niet.

terra

Playboy nodigde haar uit in een klassiek hotel, waar fotografe Wieteke Konings deze stijlvolle shoot maakte. Daarna belden we Terra om te vragen hoe ze één en ander had ervaren.

Hoi Terra, waar ben je?
“Thuis in Den Haag. Ik zit mijn pyjama aan de eettafel, mijn hondje zit naast me en ik ga zo koken.”

Wat is je achtergrond?
“Ik wist na de middelbare school niet goed wat ik wilde, dus ik ben nooit aan een studie begonnen. Nu doe ik modellenwerk en ben ik bezig mijn eigen bedrijf op te zetten.”

Hoe ben jij in Playboy beland?
“Fotografe Wieteke postte een oproep op haar Instagram-story. Ik ben fan van alles wat zij maakt, dus reageerde ik meteen dat ik interesse had. Haar stijl is bijna filmisch, met zoveel oog voor detail, het vertelt echt een verhaal.”

En? Hoe ging de shoot?
"Vanaf het moment dat we bij de locatie aankwamen, was ik enthousiast. Het is een combinatie van jezelf laten zien en acteren, waarbij je in een rol kruipt die het best past bij het plaatje wat we met het team wilden neerzetten. Die creativiteit vind ik het allerleukst aan modellenwerk. De dag vloog voorbij en we hebben het echt gezellig gehad.”

Is dit ook de eerste keer dat je naakt poseert?
“Nee! Als het goed voelt en het voegt iets toe aan een beeld, waarom niet? Ik heb ook helemaal geen problemen met naakt. Wieteke is heel relaxed en ze liet me enorm op mijn gemak voelen. Ik ben trots op mijn lichaam. En ik hoop echt dat doordat tegenwoordig de schoonheid van alle soorten lichamen wordt gevierd, iedereen zich zo kan voelen.”

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met Playboy?
“Mijn eerste herinnering is eigenlijk het logo: dat vond ik al van jongs af aan leuk. Ik kan me herinneren dat er toen ik jonger was veel bekende Nederlandse vrouwen in stonden, verder heb ik er nooit veel over geweten. Sterker nog: nu ik er zelf in sta ga ik voor het eerst in mijn leven een Playboy in mijn handen hebben. Ik heb er nog nooit eerder door gebladerd!”

Op je Insta schrijf je dat je plant-based bent. Veganist dus. Waarom?
“Van mijn 10de tot mijn 15de at ik geen vlees. Ik heb altijd al van dieren gehouden, maar vanaf mijn 15de heb ik jarenlang gewoon alles gegeten, tot ik in 2020 tijdens de lockdown de TED Talk zag van Ed Winters. Na die video viel ik in een soort ‘rabbit hole’ van online informatie en een paar uur later kwam ik tot de conclusie dat ik de vee- en zuivelindustrie niet meer wilde supporten. Sinds die dag eet ik plantaardig. Ik geloof niet dat wij het recht hebben om dieren in de mate waarin we dat nu doen uit te buiten voor een maaltijd waar- van we als we rustig eten misschien een kwartier genieten. Ik kan hier urenlang over doorpraten, maar ik leef nu al vier jaar plantaardig en voel me kerngezond, gelukkig en ik eet gevarieerder dan ooit tevoren.”

Het maartnummer van Playboy, met tien pagina’s Terra van den Berg, ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Heb je een relatie?
“Ja, ik ben al acht jaar samen met mijn vriend, Don Rigters. Hij doet ook modellenwerk en is artiest. Het klinkt heel cliché, maar hij is mijn beste vriend. Ik kan alles tegen hem zeggen en andersom ook. Hij was ook degene die zei dat ik hiervoor moest gaan omdat het iets zou zijn waar ik heel trots op terug zou kijken. Ik ben elke dag dankbaar voor hem en de band die wij hebben en vind hem na acht jaar nog steeds de grappigste, liefste en meest sexy man op aarde.”

Wat vind je het mooist aan jezelf?
“Mijn lippen en mijn buik.”

Wat drink je het liefst?
“Overdag maak je me altijd blij met een matcha latte met kokosmelk. Als ik iets alcoholisch drink bestel ik nooit het- zelfde, ik hou ervan om verschillende dingen uit te proberen. Op dit moment is mijn favoriete cocktail de Basil Smash.”

Wie is de mooiste vrouw van Nederland?
“Ik vind model Daphne Groeneveld echt prachtig, ik was helemaal onder de indruk toen ik voor het eerst een foto van haar zag.”

Wanneer voel je je het sexyst?
“Als ik fris uit de douche kom en me helemaal ingesmeerd heb met mijn favoriete bodylotion en dan een nieuw setje lingerie aantrek. Oh, en ook tegen het einde van een stranddag, helemaal rozig, zongebruind en zanderig. Dan voel ik me meestal op mijn mooist.”

Wat vind je opwindend?
“Ik hou van lichamelijke aanrakingen, kusjes in mijn nek en de anticipatie die je kunt voelen als je elkaar alleen in de ogen kijkt.”

Hoe ziet je perfecte avond eruit?
“Eerst wat eten in een knus restaurant met livemuziek, of als het lekker weer is eten afhalen en het ergens bij het strand lekker met z’n tweeën opeten. Veel praten, veel lachen en dan lopend naar huis.”

Hoe denk je dat je omgeving zal reageren op deze shoot?
“Iedereen zal trots zijn! En ik zelf ook.”

Meer zien van deze Haagse schone? Het maartnummer van Playboy, met behalve Terra van den Berg ook Hieke Konings, Rico Verhoeven, Philippe Geubels en Oliver Stone, ligt nu in de winkel.

Women
  • Redactie Playboy
  • Wieteke Konings