De horrorfilm 'Get Out' over extreem racisme wordt extreem goed ontvangen

Wanneer er bij een film trots genoemd wordt dat het om een 'geestige horrorfilm' gaat, heb je meteen twee redenen om hem...

Wanneer er bij een film trots genoemd wordt dat het om een 'geestige horrorfilm' gaat, heb je meteen twee redenen om hem niet te kijken. A: 'geestige horrorfilm' is een ontzettend flauw woordgrapje, en B: de geestige horrorfilm is over het algemeen zo sufkutterig en achterhaald dat je nog liever onder het genot van een moezel een romcom kijkt met je vriendin en haar gillende meidengroep. Maar de geestige horror Get Out blijkt een regelrechte kaskraker te zijn, met een score van 99% (eerst 100) op Rotten Tomatoes – een ongelofelijk hoge score op deze kritische site.

Lees ook: Netflix blijft doordenderen met deze topcontent  

De film gaat over Chris en zijn vriendin Rose. Ze zijn al een tijd een stelletje en Chris gaat nu de ouders van Rose ontmoeten, Missy en Dean Armitage. Die ontmoeting verloopt alles behalve normaal en Chris denkt het een nerveuze poging van de ouders is om om te gaan met zijn huidskleur. Hoe langer het groepje bij elkaar is, hoe vreemder de situatie wordt, uiteindelijk ontdekt Chris hoe de vork in de steel zit.

Bijzonder is dat hoofdrolspelers Daniel Kaluuya en Allison Williams nog niet zo veel bekendheid hebben. Williams is vrijwel alleen bekend door de vrouwenserie Girls, en Kaluuya heeft gespeeld in Johnny English Reborn, Kick-Ass 2, Sicario en de serie Black Mirror (waar deze nieuwe film qua trailer ook aan doet denken). Ook Jordan Peele, de schrijver van het verhaal is vrij onbekend.

De trailer zelf zit goed in elkaar: geen verkorte versie van de film waarin eigenlijk het leukste en spannendste van de 90 – of meer – minuten al verklapt wordt. Integendeel. Na het bekijken van de voorfilm heb je het idee dat er wat scènes uit andere films tussen zijn gekomen, als kijker snap je nog totaal niet welke kan het opgaat. Aan de andere kant is het wel overduidelijk dat er iets niet klopt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sRfnevzM9kQ[/embed]