Charlize Theron is het vrouwelijke antwoord op James Bond in Atomic Blonde

We zien steeds vaker vrouwelijke interpretaties van bekende films voorbij komen. Op zich een prima idee, helaas pakt het...

We zien steeds vaker vrouwelijke interpretaties van bekende films voorbij komen. Op zich een prima idee, helaas pakt het vaak niet lekker uit. Neem Ghost Busters, wat belachelijk teleurstellend was. We hebben ook weinig hoop voor Ocean's Eight, een all-female-cast versie van Oceans Eleven. Hoe het dan wel moet? Nou, zoals Atomic Blonde gokken we. We hebben de film natuurlijk nog niet gezien maar Charlize Theron lijkt ons het perfecte vrouwelijke antwoord op James Bond. En het is geen één op één, ongeïnspireerde overname van een oude franchise. Gewoon lekker origineel, en met Charlize Theron gewoon lekker.

Lees ook: Hugh Jackman speelt Enzo Ferrari in een autobiografische film van Micheal Mann

Lesbische sex? Check. Geweld? Check. Dikke auto's? Check. Een trailer met Queen als soundtrack? Check. Een goede cast? Check. Dit gaat he-le-maal goed komen. De film verschijnt 31 augustus in de Nederlandse bioscopen en gaat over een undercover MI6 agente die naar Berlijn wordt gestuurd ten tijde van de Koude Oorlog om daar de moord op een andere geheim agent op te lossen en daar op zoek te gaan naar enkele andere agenten die vermist zijn. Ja! Spionnen in de Koude Oorlog die ook nog eens zeer aangenaam voor het oog zijn? Wij zijn enthousiast. Zie de trailer hier:

https://www.youtube.com/watch?v=nI7HVnZlleo