Daniel Craig wordt toch weer James Bond

Het hele internet was al druk bezig met de vraag: 'Wie wordt Bond?' Ook wij hebben begin dit jaar een shortlist gemaakt...

Het hele internet was al druk bezig met de vraag: 'Wie wordt Bond?' Ook wij hebben begin dit jaar een shortlist gemaakt maar het maakt nu allemaal even niet uit. Het wordt namelijk gewoon weer Daniel Craig.

Eerder gaf hij nog aan dat hij liever zijn polsen doorsnijdt dan dat hij ooit weer de rol van Bond op zich zou nemen. Een heftige uitspraak die hij naar eigen zeggen deed terwijl hij in een zware tijd van zijn leven verkeerde. Producent Barbara Broccoli heeft Craig toch weten over te halen nog éénmaal de rol van de geheim agent op zich te nemen, dit is haar onder andere gelukt door Craig te helpen zijn toneelstuk Othello op Broadway te krijgen. Tom Hiddlestone werd ook overwogen maar die zou te arrogant en niet stoer genoeg zijn.

Lees ook: Charlize Theron is het vrouwelijke antwoord op James Bond in Atomic Blonde

Daniel Craig zat er met name na de opnames van Spectre helemaal doorheen. 'Het was een dag nadat de opnames van Spectre waren afgerond. Ik was een jaar weggeweest van huis. Boehoe. Maar het is een fijne klus. Ik heb ervan genoten.' zo is te lezen in het AD.

Inmiddels heeft de voormalige Bond, Pierce Brosnan, gezegd blij te zijn dat de 'briljante' Daniel Craig zijn rol als 007 voortzet. Brosnan speelde de Britste geheim agent in vier films tussen 1995 en 2002. Craig lijkt dat nu dus te gaan overtreffen met vijf films.

https://www.youtube.com/watch?v=36mnx8dBbGE

https://www.youtube.com/watch?v=f6acw690AqQ

https://www.youtube.com/watch?v=6kw1UVovByw

https://www.youtube.com/watch?v=ujmoYyEyDP8