Zo verdient deze dame 15.000 dollar per Instagrampost

Maak kennis met de 22-jarige Sjana Elise Earp, een Instagrammodel waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De...

Maak kennis met de 22-jarige Sjana Elise Earp, een Instagrammodel waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De Australische schoonheid verdient een jaloersmakend bedrag van 15.000 dollar per post. Ja dat lees je goed, per post! De Kardashians mogen dan miljoenen via Instagram binnenslepen maar het verdienmodel werkt ook prima voor mensen die verre van bekend zijn. Je moet er natuurlijk wel even heel erg goed uitzien maar dat terzijde. Dit is waarschijnlijk één van de meest commerciële Instameiden ooit maar ze verdient dus wel een half jaarsalaris met drie keer klikken op haar telefoon.

Lees ook: Ultieme reistip: de nieuwe luxe watervilla's op Bora Bora

The Sydney Morning Herald sprak met drie jonge vrouwen die van Instagram hun carrière gemaakt hebben. Terwijl veel mensen waarschijnlijk een klassieker beeld voor ogen hebben wanneer ze denken aan zakenvrouwen zijn deze babes absoluut zakenvrouwen pur sang. Hoe Sjana Earp zo'n astronomisch bedrag in de wacht sleept? Gesponsorde content, affiliate marketing, influencer-marketing, product-placement, opties genoeg. Ze begon ooit met een studie fotojournalistiek en plaatste wat kekke foto's voor de lol op haar Instagram. Toen ze 10.000 volgers bij elkaar spaarde was ze al helemaal gelukkig maar toen een bedrijf haar benaderde en aanbod om haar te managen ging het hard. Ze wist volgens eigen zeggen destijds helemaal niet dat je geld kunt verdienen met het medium maar inmiddels heeft ze de kneepjes van het vak aardig in de vingers.

Volgens een onderzoek uit 2017 dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke blad Computers in Human Behavior hebben bloggers, vloggers en YouTubers meer invloed op het aankoopgedrag van jonge meiden dan traditionele beroemdheden. Met andere worden, een Instagram-dame kan jonge meiden zo beïnvloeden dat ze spullen gaan kopen en daar duiken veel bedrijven graag bovenop. Earp in dit geval speelt marketeer voor verschillende horloge- en make-up merken, rijdt gratis rond in een Jaguar en wordt gerepresenteerd door een influencer-managementbureau. Dankzij haar management reist ze nu de hele wereld over, verdient ze goud geld en komt ze op uitnodiging langs bij evenementen en organisaties. Ze heeft inmiddels 1.2 miljoen volgers weten te vergaren. Ga maar snel Instagrammen, lucratief zaakje. Spot de commerciële posts hieronder, en neem vooral een kijkje op haar Instagram voor bergen aan bikini-foto's.

Mood ?? p.s Anyone else think my book looks abnormally large? ?

Een bericht gedeeld door SJANA ELISE EARP // YOGA (@sjanaelise) op

Home sweet home!! ? @hunterjaguar_ #jaguaraustralia

Een bericht gedeeld door SJANA ELISE EARP // YOGA (@sjanaelise) op

Reunited with BAE ??? @hunterjaguar_ #jaguar #jaguaraustralia thanks for the pic @samearp ?

Een bericht gedeeld door SJANA ELISE EARP // YOGA (@sjanaelise) op

A bath laced with gold ? @nihiwatu #Nihiwatu #Nihi2017 #Sumba

Een bericht gedeeld door SJANA ELISE EARP // YOGA (@sjanaelise) op