Dit zijn de tien best betaalde sporters ter wereld

Bij Forbes hebben ze hard hun best gedaan om de best betaalde sporters, sportteams en sportmerken op een rij te zetten....

Bij Forbes hebben ze hard hun best gedaan om de best betaalde sporters, sportteams en sportmerken op een rij te zetten. Bij Nike weten ze het meeste binnen te harken, het merk is momenteel  27.5 miljard dollar waard. Maar goed, dat ze bij Nike geld verdienen zal voor niemand een verassing zijn. Laten we eens kijken naar wat de atleten individueel op jaarbasis aan hun bankrekening kunnen toevoegen.

Lees ook: Zo lang moeten deze voetballers op het veld staan om hun auto's af te betalen

Tegen ballen schoppen, tegen ballen slaan, met ballen gooien en achter ballen aanrennen, het kan allemaal een hoop geld opleveren. De enige die geen balsport doet in de onderstaande lijst tref je op nummer tien aan en ook hij haalt een stevig bedrag binnen. In de hele top 100 (zie je hier) is trouwens zo goed als geen vrouw te bekennen, pas op nummer 51 treffen we Serena Williams aan (27 miljoen) en daar houdt het dan ook weer direct op. Wordt het niet eens tijd om de sportende dames iets meer te betalen? Afijn, de top tien:

1. Cristiano Ronaldo

De voetballer haalt ieder jaar 93 miljoen dollar op. Dit bedrag bestaat uit een salaris van 58 miljoen dollar en overige inkomsten van in totaal 35 miljoen.

2. LeBron James

De Basketballer ontvangt jaarlijks 86.2 miljoen waarvan 55 miljoen uit endorsements bestaat.

3. Lionel Messi

Met zijn salaris van 53 miljoen dollar en zijn nevenactiviteiten die hem nog eens 27 miljoen opleveren verdient Messi 80 miljoen per jaar.

4. Roger Federer

Verdient wat zijn salaris betreft relatief weinig (6 miljoen) maar hij heeft lucratieve deals gesloten naast de tennisbaan. Het levert hem een extra 58 miljoen dollar op waardoor hij jaarlijks 64 miljoen mag bijschrijven.

5. Kevin Durant

De basketballer kan jaarlijks op 60,6 miljoen dollar rekenen.

6. Andrew Luck

In Nederland niet zo bekend maar de American Footballer ontvangt ieder jaar een mooi afgeronde 50 miljoen dollar.

7. Rory McIlroy

Hij is momenteel de meestverdienende golfer ter wereld, ook hij mag ieder jaar 50 miljoen ontvangen.

8. Stephen Curry

Als je geld wil verdienen moet je gaan basketballen (alleen niet in Europa), Curry balt er 47.3 miljoen per jaar mee bij elkaar.

9. James Harden

Hadden we al gezegd dat basketbal een goede optie is? Harden pakt er 46.6 miljoen mee.

10. Lewis Hamilton

De enige in de lijst die niet met ballen speelt. De Britse racer scheurt in zijn Mercedes ieder jaar met 46 miljoen naar huis. Slechts 8 miljoen daarvan komt voort uit nevenactiviteiten.