Nintendo komt mogelijk met een klassieke Gameboy Mini

De laatste twee jaar wisten de Nintendo NES Classic Mini en de SNES Classic Mini ongekend populair te worden. Nintendo lijkt deze trend door te zetten met een nieuwe Gameboy!

gameboy

Mensen houden van nostalgie tijdens het gamen, kijk naar de 8-bit game van Stranger Things of naar de 8-bit game van de nieuwe Mummy-film die beide worden toegejuicht. Nog heftiger was het bij de oude consoles van Nintendo die opnieuw werden uitgebracht. De voorraden waren binnen no-time volledig uitverkocht. Het idee? Je neemt een oude console uit de jaren 80 of 90 en zet hier ongeveer 20 oude, populaire games op die al voorgeladen zijn (je hoeft dus geen losse games te kopen). Je verkoopt het geheel vervolgens voor ongeveer 200 euro en succes is gegarandeerd. 

@backlink(207975)

Nu heeft Nintendo naar verluidt een patent aangevraagd voor iets wat wel heel erg lijkt op de stokoude Gameboy. De geruchtenmolen kwam op gang nadat een Japans Twitteraccount de onderstaande afbeelding deelde en logischerwijs zit nu iedereen te wachten op de Game Boy Classic Mini. 

Een logische stap want de NES en SNES waren mateloos populair, wij hopen in ieder geval dat we de volgende games op de Gameboy Classic te zien krijgen: Metroid (1992), Tetris (1984), The Legend of Zelda: Links Awakening (1993), Super Mario Land (1989), The DuckTales (1989), Kirby's Dream Land (1992), Kirby's Dream Land 2 (1995), Dr.Mario (1990), Pokemon blauw en rood!

Wat een verlanglijstje, laat maar komen die Gameboy.