We namen een kijkje in de garages van fanatieke autoverzamelaars

Auto’s brengen je van A naar B. Maar er zijn ook uitzonderlijke auto’s, die worden gekoesterd en vertroeteld.

car crush

Auto’s met een verhaal. Een paar heel mooie exemplaren (en hun verzamelaars) zijn nu in een cool boek verzameld door Bert Voet en fotograaf Thomas Vanhaute. Playboy mag al een tipje van de sluier oplichten.

@backlink(208115)

Dikke oudjes

James Laureyns (45) is wild van rockabilly. Je weet wel: die muziekstijl van net voor de rock-‘n-roll. Maar nog meer is het een term geworden waar een soort retro-Amerikaanse liefde uit spreekt. De garage van James staat dan ook vol met vier dikke Amerikaanse oudjes waar hij zijn vrije tijd en ziel en zaligheid in stopt. De auto’s (Ford en Chevrolet) worden gepimpt en geshowd. Rijden, daar komt het stiekem nog maar zelden van. Al is er een dikke benzinezuipende Chevy-pickup voor dagelijks gebruik. Op 26 augustus 2001 organiseerde Laureyns voor het eerst een muziek/oldtimerfestivalletje op de parking van GB in Ertvelde. Er waren vijf auto’s, een twintigtal Harley- Davidsons en 500 bezoekers. Nu komen duizenden mensen naar zijn Rockabilly Day in het Belgische Assenede.

Lees de hele voorpublicatie en zie alle foto's in de Playboy die nu in de winkel ligt, bestel hem hier of lees hem op Blendle