Ze bestaan nu: levende en bewegende tatoeages

Wetenschappers van MIT zijn erin geslaagd om levende bacteriën te verwerken in inkt om levende tatoeages te creëren.

levende tatoeage

MIT-ingenieurs zijn erin geslaagd om een levende inktsoort te maken die vervolgens gebruikt kan worden middels een 3D-printer. We hebben het over aardig futuristische zaken hier en dat is tof. Heel erg tof. De cellen in de inkt zijn genetisch geprogrammeerd om licht te geven wanneer ze worden blootgesteld aan verschillende soorten stimuli. Zo kan een tatoeage jouw waarschuwen wanneer je pH-waarde verandert of wanneer je lichaam te koud of warm is. Bizar toch? 

@backlink(202681)

Via een 3D-printer kun je meerdere laagjes op elkaar printen waardoor de levende inkt allerlei vormen kan maken, in de toekomst willen de ingenieurs op deze wijze graag een levende computer printen waarin verschillende levende cellen met elkaar samenwerken. 

Zo ver zijn ze echter nog niet maar de heren en dames van MIT zijn er wel in geslaagd om de boomtatoeage te printen die je hieronder ziet. Iedere tak is verbonden aan verschillende chemische componenten. Iedere keer dat de eigenaar blootgesteld wordt aan een van de bijbehorende stoffen veranderen de takken van kleur. Zou jij er eentje nemen?

Lees alles over de levende tattoo op de site van MIT.