Het broodje döner mag blijven!

Goed nieuws! Of het echt zo ongezond is horen we pas over een jaar maar tot die tijd mag je lekker door schransen.

doner fosfaat

Grootse dilemma's', debatten en heftige strijd in het Europees parlement, nee niet om de vluchtelingencrisis, zwarte piet, belastingparadijzen, slavernij in Libië, mensenrechtenschending of de nukes van ome Jong-Un uit Noord Korea maar om het voortbestaan van het broodje döner. 

@backlink(208761)

Toegegeven het had meer te maken met de volksgezondheid want in jouw favoriete dronkenmanshap zit fosfaat en dat is bende wat mogelijk schadelijk is voor je gezondheid (je treft het ook aan in kunstmest en cola en dat lust je ook niet). Maar goed wie denkt daar over na om vijf uur s' nachts na het stappen?

Via fosfaat kun je makkelijk fosfor opnemen via een hap eten. Op zich is een klein beetje prima want dat komt ook in de natuur voor, zo bestaan DNA en botten uit fosforsoorten. Een beetje te veel fosfor echter is handig om rookgranaten, glas en lucifers mee te maken. Een beperking van het spul is dus aangeraden naar het schijnt. 

Eind volgend jaar komt het Europese Voedselveiligheisagentschap met een nieuw onderzoek waar mogelijk uit blijkt dat we met een ongezond stofje te maken hebben maar tot die tijd mogen de grillrooms gewoon lekker döner aanbieden. Of je er alsnog aan onderdoor gaat merk je vanzelf maar na een avondje stappen, roken en drinken sloop je jezelf toch al aardig dus dan kan dat beetje fosfaat er ook nog wel bij. Eet smakelijk.