Betekent meer sex meer geluk? Zo vaak moet je het per week doen

Alle belangrijke sexonderzoeken van de afgelopen jaren gebundeld tot een grote kennisbank. Dit moet je weten.

sex onderzoek

Wist je dat 96 procent van de mensen vindt dat sex meer voldoening geeft indien je een emotionele connectie met elkaar hebt? Of dat, in tegenstelling wat je misschien ziet na het zien van sommige films, getrouwde stellen veel vaker sex hebben dan singles. Wat trouwens misschien wel frappant is, is dat 18 procent van de getrouwde mensen gedurende het afgelopen jaar geen sex hebben gehad. Maar daar staat tegenover dat 61 procent van de singles het afgelopen jaar geen sex heeft gehad. Beetje treurig wel, gelukkig gelden die laatste cijfers alleen voor Amerikanen dus wij Nederlanders zijn oké Hopen we. 

@backlink(208777)

Hoe vaak moet je sex hebben?

Maar hoe vaak moet je het dan wel doen? En wanneer heb je de beste sex van je leven? Meer sex betekent niet automatisch meer geluk. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2015 suggereert dat aan de hand van een experiment met een groep getrouwde stellen. De stellen moesten van de onderzoekers hun sexfrequentie verdubbelen maar na drie maanden gaven ze hun geluksgevoel geen hoger cijfer dan in de periode waarin ze minder sex hadden. Het magische getal is vrij simpel: één keer per week is genoeg. Sterker nog, stellen die éénmaal per week sex hebben geven aan het gelukkigst te zijn. 

Knuffelen

Stellen die na de sex met elkaar knuffelen geven trouwens aan het meest tevreden te zijn met hun relatie, met name de mannen beoordelen hun relatie als beter wanneer er veel geknuffeld wordt. Dat had je misschien niet verwacht. 

Beste sex van je leven

Vrouwen geven aan dat ze op hun 26e de beste sex van hun leven hadden, mannen daarentegen gaven aan dat ze op hun 32e de beste sex ervaarden. 46 procent van de mensen geeft aan dat ze de beste sex ervaarden met de partner waar ze nu mee samen zijn, ongeacht de leeftijd. Degene met wat meer levenservaring, denk aan mensen in hun jaren 50 en 60, geven echter aan dat de allerbest leeftijd voor sex 46 was. Mooi dan heb je vast nog een tijdje om te oefenen. 

Bron: Happify