Dat sparen je niet veel oplevert weet je nu wel want dat stond gedurende het afgelopen jaar minimaal iedere week wel ergens gepubliceerd. Velen zoeken daarom naar alternatieve manieren om vermogensgroei te realiseren. Natuurlijk duikt menigeen op de cryptovaluta zoals Bitcoin en Etherium, net als een aantal redactieleden bij ons. Maar volgens The Economist is het een perfect moment om te investeren hele toffe zaken zoals klassieke auto's, horloges, wijnen en sieraden. Daar wil jij als moderne, succesvolle gent natuurlijk het fijne van weten.
@backlink(208791)
Met regelmaat schrijven we over veilinghuis Sotheby's. Continu hebben ze de tofste producten in het aanbod, van de Rolex van Paul Newman tot de Ferrari F2001 van Michael Schumacher en de BMW Z8 van Steve Jobs. Op vijf december verkocht het veilinghuis 173 kavels met juwelen, waaronder juwelen van Sean Connery, voor een totaalbedrag van 54 miljoen dollar. Niet verkeerd.
Vierentwintig klassieke auto's leverden samen 45 miljoen dollar op en een Aston Martin DB5 wist 2.7 miljoen dollar op te leveren. De grootste veilingshuizen ter wereld, Sotheby's en Christie's verkochten in één week producten voor een totaalbedrag van 200 miljoen dollar. In die vijver wil jij natuurlijk ook zwemmen.
The Economist voegt dit soort producten nu samen in een ''passie-index,'' en deze index groeit gestaag. In de toekomst (in 2025 om precies te zijn) wordt verwacht dat heule rijke mensen die dit soort passieproducten graag kopen een totaal vermogen van 100 triljoen dollar hebben. En allemaal gaan ze op zoek naar de producten waar wij eigenlijk dagelijks over tikken.
Tijd om dus op zoek te gaan naar een vintage auto, een klassieke whisky, een zeldzame fles wijn (de oogsten zijn dit jaar slecht dus volgend jaar wordt wijn duurder, tijd om in te slaan), een vintage uurwerk een sieraad dat niemand heeft of een stuk kunst waar menigeen naar op zoek is. Je hebt nog tot 2025 dus alle tijd. Happy hunting.
Bron: The Economist