James Corden vertelt ons hoe Broadway zijn seksleven beïnvloed heeft

Hij doet het nog maar een paar jaar, maar James Corden is nu al de man to beat als het op late-nighttelevisie aankomt. Ook gooit hij hoge ogen met zijn Carpool Karaoke. Niet slecht voor een corpulente Brit in den vreemde.

james corden playboy interview

1. Hoe oud was je toen je je realiseerde dat je een artiest wilde zijn?

Ik weet het nog precies. Het was op de doop van mijn kleine zusje Ruth en ik was drieënhalf jaar oud. We zaten op een platform bij het altaar vooraan in de zaal. Ik kon niet goed zien wat er gebeurde, dus een man gaf me een stoel en zei: ‘Hier, ga hier maar op staan.’ Daarna herinner ik me nog goed dat ik de hal achter me in keek. Er waren waarschijnlijk maar zestien mensen, maar het voelde als duizenden. Ik begon met gekke bekken te trekken en mijn hoofd tussen mijn benen te stoppen, maar wat me vooral is bijgebleven, is dat ik na de doop weer in het publiek tussen mijn ouders zat en tegen iemand zijn rug aan keek. Ik had een duidelijk gevoel dat ik het saai vond in vergelijking met het moment op de stoel. Toen realiseerde ik me dat ik veel liever op het podium stond en dat zo vaak mogelijk wilde doen.

@backlink(208891)

2. In het begin van 2015, toen je The Late Late Show overnam, wisten de meeste Amerikanen niet wie je was. Hoe erg verschilt je Amerikaanse bekendheid met die van je Britse bekendheid?

Ik zou juist zeggen dat de meeste Amerikanen nog steeds niet weten wie ik ben, maar bekendheid is waarschijnlijk overal hetzelfde. Ik denk dat ik wel beter voorbereid was op die eerste vlaag van bekendheid in Amerika, dan dat ik dat was in Engeland. Er is een geweldige quote, volgens mij van Bill Murray, die gaat ongeveer zo: ‘Wanneer iemand beroemd wordt, geef diegene dan 18 maanden het voordeel van de twijfel.’ Omdat ze zich waarschijnlijk een tijdje gaan gedragen als een eikel. Hun hele wereld verandert en veel mensen vertellen ze dat ze geweldig zijn. Als diegene na 18 maanden nog steeds een eikel is, is het waarschijnlijk gewoon een eikel. Diegene kan ook bijdraaien en zeggen: ‘Wow, ik raak mezelf kwijt en moet even normaal doen.’ Dat is wat er met mij gebeurde thuis in Engeland. Niet dat ik een eikel werd – ik weet zeker dat er mensen zijn die het niet met me eens zijn – maar bekendheid is een bedwelmend iets hoor, vergis je niet.

3. Je kwam naar Amerika om een rol te spelen in de Broadway-show The History Boys. Hoe heeft die rol je seksleven beïnvloed?

Ik kan alleen voor mezelf spreken dat wanneer je landt in New York, er geen betere stad in de wereld is om te zijn als je werkdag om 7 uur in de ochtend begint en je pas klaar bent om half 11 in de avond, en daarbij ook nog geen verantwoordelijkheden hebt. Achteraf voelt het ook alsof Dominic Cooper, die nu is te zien in de serie Preacher, en ik vijf maanden uit zijn gegaan. Het was een fenomenale tijd in ons leven, omdat je in dit kleine stukje wereld wordt gedropt – Hell’s Kitchen, het theater district – de beste twaalf blocks van de wereld. Er is een hoge dichtheid van (a) dansers en (b) homoseksuelen. Dus als je een jonge, heteroseksuele, Engelse knul bent die in een van de populairste stukken van New York City speelt, kom je wel aan je trekken. Ik nam eigenlijk de vrouwen die Dominic niet wilde, maar ik dat vond ik prrrrima.

4. Je bent een man met gevoel voor mode, wat is je filosofie?

Er is een dresscode voor de wat vollere jongens: zie eruit alsof je onderweg bent naar een barbecue of alsof je er net vandaan komt. En ik zeg je: zo hoeft het niet te zijn. Je hoeft niet alleen meer Hawaii-shirts te dragen. Je kan proberen wat glamour toe te voegen aan je stijl. Het is niet hoe groot je bent, het is hoe je groot bent.

5. Je hebt recent een stem ingesproken in The Emoji Movie, een van de meest kritisch beoordeelde films van het jaar. Neem je slechte recensies persoonlijk op?

Lees het antwoord en de rest van het interview in de Playboy die nu in de winkel ligt, of lees het op Blendle.