Land Rover viert feest en introduceert deze geweldige Defender met een V8 en 405 pk

De iconische Land Rover Defender is weer klaar om over onbegaanbare terreinen te scheuren, dit keer met een V8 en meer dan vierhonderd paarden onder de motorkap.

land rover defender

De Defender is jarig, en wie jarig is viert feest. Zeker wanneer het je zeventigste verjaardag is. Om die reden introduceert Land Rover de nu al imponerende, gelimiteerde Land Rover Defender Works V8. 

@backlink(208975)

Anderhalf jaar geleden werd bekend gemaakt dat de Defender niet langer in productie genomen zou worden. Einde verhaal, tijd om jouw Defender op te bergen als collectors item. Toch is daar nu een nieuwe schoonheid met de kracht van 405 paarden. Er komen wel maar slechts 150 exemplaren op de markt dus je moet rap zijn wil je er eentje aan jouw wagenpark toevoegen. 

De Defender is dé kar die alles aan zou moeten kunnen, een ideale keuze indien je off-road op lastige locaties moest zijn. Inmiddels is de wagen ook gewoon een aardig luxepaard waar je met recht als eigenaar trots op mag zijn. Indien je de nieuwe Defender aanschaft krijg je een 5-liter V8 met 405 pk, 515 Nm aan koppel en bereik je de 100 in 5,6 seconden. De topsnelheid ligt vervolgens op 170 kilometer per uur. Natuurlijk kreeg ook de rest van de wagen een upgrade, zo heeft hij betere remmen, veren, dempers en een anti-rollbar. De kopers kunnen kiezen uit acht kleuren.

De kosten? 150.000 pond.