Waarom ook jij zou moeten mediteren

Als je nog steeds denkt dat mediteren zweverig is, dan loop je hopeloos achter. Ook echte mannen komen er allang mee weg. Hugh Jackman doet het al jaren, Clint Eastwood is fan en Russell Brand zweert erbij. Nu jij nog.

mediteren leren voor heren

Mediteren kun je leren. Met apps als Headspace is er tegenwoordig geen kunst meer aan. De Amerikaanse zen-app heeft wereldwijd vele miljoenen gebruikers, en volgens Headspace-ceo Sean Brecker zijn dat ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Het is een laagdrempelige en bijzonder nuchtere manier om kennis te maken met de geneugten van meditatie. In de app – waar je uiteindelijk voor moet betalen, maar de basisbeginselen gratis kunt doorlopen – leidt een kalme stem je door je dagelijkse sessies.

@backlink(209143)

Er zijn ook losse noodsessies, die gericht zijn op een specifiek probleem zoals ‘je beheersing verliezen’ of ‘panikeren’, en rustgevende slaapgeluiden en zalvende woorden om je te helpen op stressvolle dagen of wanneer je wordt verlamd door bijvoorbeeld vliegangst. Goed verhaal, lekker kort, maar wat heb je er nou aan? Meditatie brengt je tot rust. Het helpt je stress en angsten los te laten en die vermoeiende, onophoudelijke gedachtestroom even uit te zetten. Ook als je het maar een paar minuten per dag doet, heeft het al positieve effecten voor je gezondheid – als we de goeroes mogen geloven. Zo zou het de stresshormonen in je lichaam verminderen en je bloeddruk verlagen. En baat het niet, dan schaadt het sowieso niet.

Bekende heren die mediteren

Neem je het niet van ons aan, doe het dan van deze bekende meditatie-evangelisten:

Lees de rest van het artikel in de Plaboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.