Is dit het duurste junkfood ter wereld?

Als je tussen 24 februari en 4 april nog op een kunstzinnige date wil dan raden we je de Reflex Gallery in Amsterdam aan. Alleen al omdat je dan kunt zeggen dat je met je date naar de Mac bent geweest, maar dan om te kijken.

keith coventry refelx gallery

MacDonalds is een geliefde plek om te snacken maar het inspireert anderen ook tot het maken van kunst. Van Banksy tot Ben Mosley. In Amsterdam kun je kijken naar het werk van de vermaarde Britse kunstenaar Keith Coventry. Die gooit al jaren hoge ogen met abstracte schilderijen met onderwerpen die je bekend voor zullen komen.

@backlink(209157)

Zoals het logo van de Mac bijvoorbeeld, dat duikt in verschillende vormen en kleuren op in het werk van Coventry. En ze zijn nu ook te koop. Daarvoor moet je wel iets dieper in je buidel tasten dan bij de reguliere Mac, de werken beginnen bij zo’n slordige 20.000 euro en vervolgens loopt de prijs op. Geen zin in fastfoodkunst? Reflex Gallery toont ook drie van Coventry's Keith’s Estate werken. In deze serie focust de kunstenaar op de architectuur van de torenflats en sociale woningbouw in Londen.

De gallerie tref je op de Weteringschans 79 A in Amsterdam.