Zo ziet het eruit wanneer je reist met de Hyperloop

Momenteel duurt het nog anderhalf uur om van Dubai naar Abu Dhabi te komen, dat wordt dankzij de Hyperloop een reisje van slechts 12 minuten in pure luxe.

hyperloop one

In 2012 presenteerde Elon Musk het concept van de Hyperloop. De vacuümtrein moet ons in staat stellen om lange afstanden in een bizar korte duur af te leggen. Musk vroeg men om het concept werkelijkheid te maken en inmiddels begint het project serieuze vormen aan te nemen. Een eerste versie is vorig jaar getest in Nevada. Deze week toonde Virgin, het bedrijf van Richard Branson dat ook aankondigde mee te willen werken aan de Hyperloop, de luxe cabine waarin jij als buizenpost naar je bestemming reist.

@backlink(178869)

Ieder uur moet de Hyperloop One zeker 10.000 passagiers kunnen vervoeren. Hoewel de reizen van korte duur zullen zijn, dankzij een snelheid van 1200 kilometer per uur, is de cabine van alle gemakken voorzien. Zo kun je kiezen uit een gouden of zilveren pakket met zowel sta- als zitplekken. Wij wachten het rustig af maar dankzij de Hyperloop kan het mogelijk worden om van Amsterdam naar Parijs te reizen in minder dan een half uur. Klinkt goed, kun je mooi een avondje stappen in Parijs en op tijd thuis zijn om de volgende ochtend thuis brak op te bank te liggen.