Zo kreeg komiek Marc Maron Obama en Jennifer Lawrence zijn garage in

Bruce Springsteen, Robin Williams, Keith Richards, Barack Obama: ze kwamen allemaal op audiëntie bij podcastkoning Marc Maron.

marc maron playboy interview

Marc Maron ( 54) was een neurotische, ex-cokeverslaafde, uitgerangeerde komiek, toen hij in 2009 besloot een podcast te gaan uitzenden. De zeldzaam intieme gesprekken die hij in zijn garage voerde met iconen van Iggy Pop tot Sharon Stone, maakten van WTF with Marc Maron een fenomeen met wereldwijd miljoenen luisteraars. Er volgde een boek, een tv-serie en een ontluikende acteercarrière. Op 23 april komt hij met zijn ‘A Few Parts of the World Tour’ voor de eerste keer naar ons land voor een optreden in Carré.

@backlink(209539)

1. Sterren praten met jou over hun depressie, seksualiteit, jeugdtrauma’s, verslaving en afwijzing. Hoe krijg je ze zover?

We zitten een uur één-op-één tegenover elkaar en ik ben iemand met een ontzettende oerbehoefte om met mensen een connectie te maken. Noem het codependentie of een gebrek aan ‘gezonde grenzen’. Ik bereid weinig voor, mijn doel is alleen een écht gesprek.

2.Hoe lok je al die grote namen naar je garage?

In het begin interviewde ik mensen uit mijn eigen comedynetwerk en dat spreidde zich steeds verder uit. Tegenwoordig werken we ook met een booker en zijn er zelfs mensen die zichzelf uitnodigen.

3. Zoals Jennifer Lawrence?

‘Ja, dat was een verrassing!’, zegt Maron over de aflevering waarin de Oscarwinnares hem hevig flirtend haar zielenroerselen onthulde. ‘She’s a character’, grijnst hij. 4. Wie was je beste gast? Na ruim 900 afleveringen heb ik niet meer één beste. Maar de dag dat president Obama naar mijn garage kwam, blijft toch het meest indrukwekkend. Al was het alleen maar door de sluipschutters die tijdens het gesprek op mijn dak waren gestationeerd.

5. Na ruim 20 jaar bikkelen in de entertainmentindustrie, brak je drie jaar geleden door bij het grote publiek. Wat doen succes en faam met je?

...

Lees het hele interview in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.