Wietplanten kweken: mag het nou wel of niet?

Jezelf aanklagen om te weten waar je aan toe bent? Deze wietkweker deed het.

wiet telen mag het?

Opmerkelijke situatie wel. Een man kweekte vijf wietplanten in zijn achtertuin tot ome agent de boel kwam weghalen en er de vlammenwerper op zette. Een week later wordt de man gebeld door de officier van justitie om hem mede te delen dat hij niet vervolgt zou worden en dat er niets aan de hand is. De man, die wietolie gebruikt tegen zenuwpijnen, heeft inmiddels geen flauw idee waar hij aan toe is. Mag hij nu wel of niet kweken? 

@backlink(209311)

Dus wat doe je als je in de war bent? Jezelf aanklagen en kijken wat er gebeurt in dit geval. Hij deed aangifte tegen zichzelf en legt de zaak voor bij een rechter. Mag hij nou kweken of mag hij nou niet kweken? Een belangrijke vraag want de wietolie helpt hem naar eigen zeggen als enige tegen de pijn. Daarnaast wordt wietolie niet vergoed, heeft de beste man een uitkering en dus is kweken de beste optie. 

Als de rechter aangeeft dat het dik in orde is dan kan de man kweken zonder bang te hoeven zijn voor een politie-inval, als het niet mag is het jammer maar goed dan weten we dat ook weer. Het geheel betrof vijf hennepplanten. We moeten de uitspraak nog even afwachten maar het lijkt erop dat de man geen permanente goedkeuring krijgt voor het kweken van de planten. Toch jammer.

Bron: Trouw