Daten via Facebook: zo gaat Zuckerberg de strijd aan met Tinder

Facebook heeft een hoop goed te maken, dit doen ze onder andere middels een nieuwe datingdienst.

facebook dating profiel

Facebook heeft het zwaar te verduren gehad. Mark Zuckerberg mocht zich komen verantwoorden voor een vrachtlading halfbakken geïnformeerde congresleden wegens het dataschandaal met Cambridge Analytica en velen besloten een einde te maken aan hun aanwezigheid op het sociale medium. Zuckerberg moet de reputatie redden en presenteerde gisteren enkele toekomstplannen. Tinder beeft ondertussen van angst.

@backlink(209585)

Daten via Facebook

Het Tinder-aandeel keldert want Facebook gaat onder het motto beter goed gejat dan slecht bedacht een vergelijkbare dienst aanbieden. Lekker Tinderen met Facebook. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Ten eerste wil Zuckerberg dat de dienst zich met name richt op lange termijn-relaties. One night stands regelen moet je dus maar lekker via Tinder blijven doen. Op Facebook hangen 200 miljoen singles rond die wel wat liefde kunnen gebruiken denkt Zuckerberg. Tijd om dus een datingprofiel, naast het standaard Facebookprofiel aan te maken. Dat profiel wordt gekoppeld aan vergelijkbare profielen van mensen die jij niet als vriend hebt. Gelukkig kan dit wel met enige privacy want jouw standaard vrienden zien niet dat je op de achtergrond op zoek bent naar ware liefde.

Bellen met Instagram

Ten slotte wil Facebook (eigenaar van Instagram) videobellen implementeren in Insta. Zuckerberg vermoedt dat dit nog wel eens groot kan worden en dat het makkelijk wint van bijvoorbeeld Facetime.