Horeca gaat de strijd aan met kabinet wegens sluiting rookruimtes

De horeca is boos, en gelijk hebben ze. De overheid wil namelijk maar wat graag de rookruimtes in jouw favoriete kroegen, clubs en cafés sluiten.

sluiting rookruimtes horeca

Dat lijkt onverstandig want dan gaat A. Iedere roker buiten staan wat meer overlast op staat tot gevolg heeft en B. In de steden waar de deuren na een bepaald tijdstip moeten sluiten gaan de rokers naar buiten waarna ze niet meer binnen komen wat betekent dat de horeca omzet misloopt en C. Veel horecagelegenheden hebben net geïnvesteerd in rookruimtes, investeringen die nu teniet worden gedaan.

@backlink(209311)

 Afijn, daar is de horeca niet blij mee natuurlijk dus willen ze nog voor het zomerreces babbelen over een financiële compensatie. 

De verenging Koninklijke Horeca Nederland geeft aan dat er gemiddeld 12.500 euro is geïnvesteerd in rookruimtes. Staatssecretatis Paul Blokhuis van Volksgezondheid wil dat de horeca hun rookruimtes binnen twee jaar sluiten. De KNH wil dat op zijn minst oprekken tot vijf jaar. Sowieso is 91 procent van de horeca tegen deze plannen. Nou, als een beetje democratie nog zege mag vieren dan slingeren ze dat hele plan dus gewoon lekker van tafel. Werkt Blokhuis niet mee? Dan kan de overheid claims verwachten. Wij zijn benieuwd.