Zo pak jij je pens aan met Henry Schut

Studio Sport-presentator Henry Schut (41) heeft een jaloersmakend godenlichaam gecreëerd met gezond eten en slim sporten. Hoe hij dat deed, staat nu in z’n boek.

henry schut topfit tips

Iedere simpele ziel kan van de bank af komen en zijn pens(je) wegwerken. Echt.

@backlink(209485)

Toen Henry Schut 28 was, was daar het moment. Het moment dat hij naar beneden keek, en ineens dacht: wáár the hell komt dat pensje vandaan? En, veel belangrijker nog: waarom gaat-ie niet weg? Het was ook het moment dat Schut – fervent liefhebber van apenkoppen, biggetjes, Dorito’s en diepvriespizza’s – besefte dat hij misschien niet meer alles zomaar naar binnen kan stoppen zonder daar de lichamelijke consequenties (denk: rolletjes, vetjes, kwabjes) van te ondervinden.

‘Dat was wel even slikken,’ zegt hij. ‘Ik zag ineens een oudere versie van mezelf voor me. Een voetbalvader langs de lijn. Trots op zijn zoon, maar wel met wallen, een onderkin en een buikje.’ Een doemscenario. Wilde de sportjournalist bij de NOS niet. En dus besloot Schut met een vriend de sportschool in te duiken. Toegegeven: hij droeg de eerste paar keren een paar shirts over elkaar, om gespierder te lijken.

Het werd wat Schut nu in zijn boek Topfit beschrijft als ‘een zoektocht van tien jaar’. Want gezond zijn, fit en sterk worden, is geen sinecure. En dan moet je nog tijd vrijmaken met al die (spreekwoordelijke) ballen zoals een baan, sociaal leven, drie kinderen, vrouw.

Lees alle tips van Henry Schut in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.