Zo organiseer jij het ultieme tuinfeest

Bij de officiële start van de zomer hoort officieel het allerdikste tuinfeest, en dat organiseer jij zo.

bernihaardhout ultieme tuinparty

Heb je een tuin? Mooi dan is de eerste stap naar een tuinfeest gezet. Natuurlijk kun je een flinke hoeveelheid hout op het strand in de hens steken (onder het genot van drie koelboxen bier) maar er gaat vrij weinig boven de ultieme tuinparty met de juiste mensen. 

@backlink(210137)

Nu de astronomische zomer van start is gegaan is het tijd om jouw tuin partyproof te maken en het feest van het jaar te organiseren. Een simpel stappenplan nodig? Hebben we voor je.

1. Prepareer de tuin

Je weet dat jouw vrienden baldadig worden na pilsje nummer achttien dus zorg ervoor dat je tuin tegen een stootje kan. Die extreem kwetsbare plantensoort uit de Amazone kun je misschien beter bij het tuincentrum laten staan. Tegels, tuinset en een makkelijke doorloop naar de koelkast in orde? Top. 

2. Informeer de buren

En nodig ze uit, als ze een beetje leuk zijn tenminste. Hét moment om die knappe buurvrouw beter te leren kennen.

3. De barbecue

We hebben met regelmaat de tofste barbecuetips voor je en zelf begrijp je dat je als echte vent behoorlijk hoort te investeren in een barbecue van formaat. We raden wel een gezellige barbecue met houtskool aan en vlees van de slager. Goed vlees maakt het verschil dus trek je portemonnee bij de keurslager. 

3. Het haardhout en de vuurkorf

Wij kennen dus toevallig iemand die een zekere plek in zijn achtertuin gereserveerd heeft voor alles wat met vuur te maken heeft. Na de barbecue slingert hij de hete kolen in een kampvuur en voor je het weet zit je met marshmallows en whisky aan het vuur. Een verrassende goede combinatie overigens. Nu snappen we dat jij liever met een vuurkorf te werk gaat. Die steek je aan met kwaliteitshout van Berdihaardhout want daar steken wij toch wel onze handen voor in het vuur. Laten we eerlijk zijn. Het juiste hout is vele malen belangrijker dan men denkt en op geen enkel moment is de sfeer zo top als tijdens de borrels om een vuurkorf. 

4. Entertainment

Tegenwoordig wil de halve wereld dj worden dus die amateur dj die iedere vriendengroep tegenwoordig heeft kun je blij maken met een aardige gig. Daarnaast kun je tegenwoordig hele aardige bartenders inhuren die jou en jouw vrienden professioneel volgieten. 

5. Het gezelschap

Een aantal goede vrienden, goed geselecteerde familieleden en die ene dame waarvan je weet dat ze na het tuinfeest liever bij jou in bed kruipt dan dat ze naar huis gaat. Een feestje moet immers goed afgesloten worden. Ga die zomer vieren!