De keuze van je onderbroek heeft invloed op je sperma

Twijfel je tussen een strakke slip of een lekker ruim boxershortje? Volgens een onderzoek aan de universiteit van Harvard kan je beter een boxershort dragen. Want je sperma wordt er beter van.

De keuze van je onderbroek heeft invloed op je sperma

Welgeteld 656 mannen met een normale concentratie van sperma, ondergingen de test. De helft van de proefpersonen gaf de voorkeur aan comfortabele boxershorts, terwijl de anderen de voorkeur gaven aan nauwsluitende slipjes. Het resultaat? Het bleek dat de fans van boxershorts een significant betere spermakwaliteit hadden, dan de drager van de strakke slip. De mannen die liever boxershorts droegen, hadden 17% meer sperma en produceerden meer zaadcellen. 

 

Dat is even schrikken he, terwijl je dit in je ballenknijper aan het lezen bent. Je hoeft hem niet gelijk uit te trekken. Want de kwaliteit van je sperma ligt niet echt aan de keuze van je onderbroek. Je onderbroek speelt wel een rol. Want alles is te danken aan de temperatuur van je zaakje. Creëer jij daar beneden een sauna of staat het daar constant op de tocht?

De kwaliteit van je sperma is op zijn best als het daar beneden 33 graden Celsius is. Omdat boxershorts niet goed tegen het lichaam aanliggen, komt er meer lucht naar de testikels. Daarentegen neemt in nauw ondergoed de warmte toe, waardoor de spermaproductie minder snel gaat.

Let op, als je naar de winkel rent om nieuwe onderbroeken te halen, ren niet te hard. Denk aan de temperatuur.