Je condooms kunnen de prullenbak in want er is een vervanger

Je condooms kunnen de prullenbak in. Niet nu al, maar wel in de toekomst. Er komt namelijk een vervanger. 'Seks met condoom is echt minder lekker', is passé. En dit allemaal met dank aan Bill en Melinda Gates.

Je condooms kunnen de prullenbak in, want er is de vervanger

Dat je nu alleen maar vraagtekens ziet, is niet heel raar. Condooms kunnen de prullenbak in? En dat je deze condoomvervanger niet voelt, komt daar nog eens bij. En wat hebben Bill en Melinda Gates hiermee te maken? Dit zullen we je even uitleggen.

Te beginnen met Bill en Melinda Gates. Deze steenrijke microsoft fanaten hebben het 'Bill and Melinda Gates Foundation' opgericht, waarmee ze de gezondheidszorg van de wereldbevolking willen verbeteren, extreme armoede willen terugdringen en de onderwijsmogelijkheden en toegang tot informatietechnologie in de Verenigde Staten willen uitbreiden. Zo onderzoeken ze verschillende innovaties, zo ook eentje op het gebied van condooms: hoe ziet de volgende generatie condoom er nou eigenlijk uit?

Nou, zo. Mooi, uniek en behoorlijk fascinerend. Je smeert je zaakje in met een laagje 'hydrofiele polymeren', die bestand is tegen '1000 cycili'. In gewone taal: je kunt met dit beschermlaagje vijftien minuten seks hebben, wat hetzelfde effect heeft als een condoom. Is dat niet even goed nieuws. 

Lees hier meer over het initiatief.