Zo krijg je het super sperma van de Deense vikings

Jarenlang gaan vrouwen op reis naar Denemarken om het beste sperma te bemachtigen. Alleen de gedachte over de dromerige blauwe ogen van Deense mannen, een sterke lichaamsbouw en lengte is genoeg om te begrijpen waarom het Deense sperma enorm populair is.

Zo krijg je super sperma, net zoals de Deense vikings

Helaas kan er niets veranderd worden aan het feit dat je niet (of wel!) van Deense afkomst bent. Maar aan de kwaliteit van je sperma kan wel wat worden gedaan. 

1. Eet een uitgebalanceerd dieet

Eet minstens vijf porties groenten en fruit per dag. Eet koolhydraten zoals volkorenbrood en pasta, vis, mager vlees en peulvruchten. Houd voedselrijk aan verzadigde vetten, zout en suiker tot een minimum. En drink veel water.

2. Blijf actief

Een gezonde levensstijl is essentieel voor een goede spermakwaliteit. Beweeg daarom elke dag een half uur en doe het liefst twee of drie dagen per week aan krachttraining. 

3. Milieutoxines

Elke dag worden we blootgesteld aan vele soorten gifstoffen en chemicaliën, waarvan sommige een hormoonverstorend effect hebben. Laat je auto thuis, gebruik minder plastic en reinigingsproducten, zet je raam open en gebruik de afzuig tijdens het koken.

4. Drinken met mate

Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs slechts vijf glazen per week de kwaliteit van sperma kunnen verminderen. 

5. Cafeïne is oke, maar ...

Niet te veel. Te veel cafeïne heeft een negatief effect op je sperma.

6. Minimaliseer stress

Onderzoek wijst op overmatige stress met een negatief effect op de spermakwaliteit. Leer dus ontspannen.

7. Rook niet en doe geen drugs

Roken vermindert de spermakwaliteit. Als je rookt, heb je dat misschien op de waarschuwingsafbeelding op de verpakking gezien. Bovendien zal het roken van marihuana en het nemen van cocaïne, amfetaminen en opiaten, zoals heroïne en methadon, een aanzienlijk negatief effect hebben op de kwaliteit van uw sperma.

8. Blijf uit de buurt van steroïden

Door steroïden krimpen je testikels...

9. Vermijd hoge temperaturen

Het blootstellen van de testikels aan hitte kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van je sperma. Vermijd daarom baden, sauna's, stoelverwarming en zitten met je laptop op schoot.

10. Heb regelmatig seks

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend als je probeert een baby te krijgen. Maar heb regelmatig seks!