Breek de week op woensdag met deze whisky cocktails

Breek de week op woensdag. En wat is er nou beter dan lekkere whisky cocktails? Niets. Daarom geven we je hier vijf kant en klare cocktail recepten, met whisky als basis.

Breek de week op woensdag met deze whisky cocktails

Whiskey Smash

Bekend met de Mint Julep? Fan? Mooi dan lust je de Whiskey Smash zeker weten!

Wat je nodig hebt? 

-  60 ml Whisky

- 4 mintblaadjes

- 15 ml suikersiroop

- Een limoen

Snij de limoen in partjes en leg deze op de bodem van een shaker. Stamp het sap uit het vruchtvlees met een muddler en voeg daarna alle andere ingredienten toe. Vul de shaker met ijs en schudden maar. Shake tot de shaker ijskoud is. Pak een lowball glas, vul deze met crushed ice en schenk de cocktail uit. Gebruik mint als garnering.

WHISKEY EN PEER IN THE PEAR DRINK

Wat je nodig hebt:

5 cl Irish Whiskey ( wij raden Roe & Co aan)

4 druppels Angustora bitters

10 cl Ginger Ale (wij raden Fever Tree aan)

10 cl Poire Authenitque Birnen Cidre (perencider)

Gedroogde peer en een citroen.

Giet alle ingrediënten met een barmaatje over blokjes ijs in een whiskyglas. Roer met een barlepel tot de cocktail ijskoud is en gebruik een lemontwist en de peer als garnering. Voila, zo simpel kan het zijn.

DIT IS DÉ HERFSTCOCKTAIL: CAMPFIRE OLD FASHIONED

Wat je nodig hebt:

- 20 ml Elijah Craig Bourbon

- 20 ml Rittenhouse Rye Whisky

- 15 ml Laphroaig Scotch

- 1 barlepel suikersiroop

- 6 druppels Bittermens Hellfire Shrub

- 2 scheutjes Angostura bitters

En zo maak je hem

Giet de ingrediënten in een Old Fashioned glas met een ronde bol helder ijs, of heel veel ijsblokjes (nooit één of twee ijsblokjes want die smelten meteen en dat heeft invloed op de smaak). Roer met een barlepel en garneer met een citroentwist. Klaar ben je, drie whisky's in één cocktail en dat spicy gehalte waar je naar op zoek was. Cheers. 

Apple Pie Mojito

Vrees niet, een van de favoriete van de zomer, de Mojito, heeft een winterse versie. De Apple Pie Mojito is er voor jou op koude avonden, wanneer je is wat anders wil om bij het knisperende haardvuur te nuttigen.

Wat je nodig hebt? 

- 45 ml Artemi Caramel vodka

- 45 ml Appelsap

- Limoensap (halve limoen) 

- Munt (5 blaadjes) 

- Snufje kaneel

Geen vodka caramel? Probeer het dan met Monin Caramel als alternatief in combinatie met vodka. Pers of muddle 4 limoen partjes in een stevig longdrink glas.  Voeg hierna 1,5 deel wodka karamel toe en min 5 muntblaadjes.  Vul het glas aan met crushed ice.  Voeg nu 1,5 deel troebele appelsap toe.  Even roeren met een barlepel zodat alles goed mixt.  Voor een lichte bruis kun je de cocktail nog aftoppen met een half deel spa appel.  Als finishing touch garneer je met een waaier van appel en een snufje kaneel.

Breek lekker de week zo op woensdag!