Zo word je productiever volgens de allerrijksten

Iedereen wil een dikke bankrekening, maar hoe krijg je die goed gevuld? Volgens een aantal miljardairs is productiviteit één van de belangrijkste sleutels tot succes. Hieronder vijf tips van de rijksten der aarde:

Zo word je productiever volgens de allerrijksten

1. Weg met vergadertijd

Miljardairs Warren Buffet, Steve Jobs, Jack Dorsey en Mark Cubanzien vergaderingen als een makkelijke manier van tijdverspillen. Wanneer je elk personeelslid 50 euro per uur betaalt en er komen 10 personen voor een uur naar een ‘nutteloze vergadering’ dan kost de vergadering je dus 500 euro en je eindigt met niets.

2. Takenlijsten en notities

De Griekse miljardair Aristotle Onassis geeft het advies om zaken op te schrijven. Hij raadt iedereen aan om informatie, interessante feiten over mensen die je hebt ontmoet en belangrijke ideeën op te schrijven. Ook benoemt hij het takenlijstje. Hij zegt dat als je dingen opschrijft, je eerder geneigd bent om die dingen te doen. Als je het niet doet, dan vergeet je het. Een timemanagementcursus is daarbij een goede optie.

3. Belangrijkste taken

Veel mensen starten hun dag met het openen van hun mailbox en laten de taken met een lage prioriteit de boel overnemen. Nathan Blecharczyk, miljardair en medeoprichter van Airbnb, vind dat je altijd moet beginnen met de belangrijkste taken, zodat je niet door onbelangrijke zaken wordt afgeleid.

4. Multitasken? Niet doen!

“Doe één ding tegelijk. Stop met multitasking!”, aldus Mike Cannon-Brookes. Volgens een onderzoek van de American Psychological blijkt dat taakwisseling kan leiden tot een afname van de productiviteit met 40%. Mike stopte met multitasking en zijn vermogen groeide extreem.

5. Themadagen

De jongste miljardair in de geschiedenis en een van de oprichters van Facebook, Asana Dustin Moskovitz is een voorstander van themadagen. Deze dag geeft aan dat het geen onderbrekingen toestaat. Bij Asana hebben ze No Meeting Wednesday's.