Danny Vera: “Groupies zijn vaak niet de meest aantrekkelijke vrouwen.”

Danny Vera (41) heeft een nieuwe plaat én een theatertour. Playboy sprak de singer/songwriter over paddo’s, rock-‘n-roll en alles wat daarbij hoort.

Danny Vera: 'Groupies zijn vaak niet de meest aantrekkelijke vrouwen.'

Je hebt het imago van een stoere rocker, maar je bent al vijftien jaar samen met dezelfde vrouw, drinkt geen alcohol en eet geen vlees. Was er een periode waarin je wel aan dat imago voldeed?

Er is een periode geweest waarin ik heel veel heb gedronken. In eerste instantie omdat ik het gewoon heel lekker vond, later heb ik het als excuus gebruikt omdat mijn moeder was overleden. Ik vond drinken prettig omdat je dan lekker in zelfmedelijden kunt wegkwijnen. Verder heb ik een beetje moeite met zoiets als ‘het imago van een rocker’. Onafhankelijkheid is wat mij betreft het enige échte kenmerk rock-’n-roll, dat er niemand is die vertelt wat ik moet doen. Ja, mijn vrouw misschien een beetje, ha. Die onafhankelijkheid was ook al- tijd mijn streven. Ik had veel geld kunnen verdienen door covers te spelen op bedrijfs- feesten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik wilde doen waar ik zelf zin in had.

Steekt het dat je nooit een hit hebt gehad?


Vroeger wel. Nu niet meer. Ik heb geen hit gehad, ik word niet op de radio gedraaid en toch zitten de zalen altijd vol. De mensen die bij mij in de zaal zitten, komen niet voor dat ene liedje, want dat heb ik niet. Ze komen echt voor mijn muziek. Een groter compliment kun je als muzikant niet krijgen.

Je bent nu vijftien jaar samen met Escha, de charmante bardame van Veronica Inside. Vond je het lastig toen ze vijf jaar geleden naakt poseerde voor Playboy?

Nee, ik vond het juist fantastisch. Ik vind het een groot compliment als jouw vrouw wordt gevraagd door zo’n iconisch blad als Playboy. We hebben er ook wel om moeten lachen: het stereotype beeld van de rock-’n-roll- muzikant die datet met een playmate werd natuurlijk helemaal bevestigd, alleen met het verschil dat wij elkaar toen al tien jaar kenden en we samen letterlijk met niets zijn begonnen. Nu hangt de cover levensgroot in onze woonkamer. Sommige mensen kijken daar raar van op, maar wij vinden het gewoon een mooie foto

Verder lezen? Koop dan het Playboy nummer van maart of lees verder op Blendle.