Wtf, hoeveel kost deze Mustang?

Autofabrikanten komen steeds vaker met nieuwe modellen die een elektrische motor hebben. Ook worden zware verbrandingsmotoren vaker vervangen voor milieuvriendelijke elektromotoren. Zo ook bij deze Klassieke Mustang.

Wtf, hoeveel kost deze Mustang?

Project voor grote jongens

Het bedrijf Charge Automotive uit Londen, heeft onlangs een klassieker uit de jaren zestig omgetoverd tot een Mustang met een volledige elektromotor. Voor het project is er een team engineers samengesteld, die voorheen werkzaam waren voor onder andere Williams F1, McLaren Automotive en Jaguar Land Rover. De auto heeft een Ford Mustang body, maar is ook beschikbaar in een fastback en cabriolet model.

Elektromotor met 400pk

De Mustang is uitgerust met een 64kWh batterij, gekoppeld aan een elektromotor met een vermogen van 300 kW. De Mustang heeft meer dan 400pk aan vermogen, maar het maximale bereik op een enkele lading is ongeveer een sobere 200 kilometer. Wel is de elektrische motor instaat om in iets meer dan 3 seconden van 0 tot 100 km/u te gaan. De prijs begint bij een bedrag van 256 duizend dollar. Charge Automotive is van plan om 499 van deze hebbedingetjes te maken.