In deze bioscopen is 'The Irishman' nu al te zien

Vanaf 27 november verschijnt het langverwachte misdaadepos van Martin Scorsese op Netflix. Maar hij is vanaf vanavond al in deze bioscopen te zien!

In deze bioscopen is 'The Irishman' al te zien

Droomcast

Martin Scorsese keert met 'The Irishman' terug naar zijn favoriete genre: de ouderwetse gangsterfilm. Het is er één van hetzelfde kaliber als 'Casino' en 'Goodfellas': een inkijkje in het imperium van de Italiaanse maffia in het Amerika van de jaren vijftig tot en met tachtig. 

Maar er is één groot verschil: waar het gangsterbestaan in 'Goodfellas' af en toe nog een bepaalde mate van aantrekkingskracht had (spanning, macht), valt er in 'The Irishman' geen enkele vorm van glans te bekennen. Aan het gangsterbestaan dan. De cast is een heel ander verhaal: Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci (die er speciaal voor uit zijn pensioen terugkwam) spelen onder leiding van Scorsese stuk voor stuk glansrollen.

'Ik hoor dat je mensen omlegt' 

De film is gebaseerd op het boek I heard you Paint Houses, wat gelijk staat aan 'Ik hoor dat je huurmoordenaar bent'. Het vertelt het verhaal van Frank Sheeran, een niet al te snuggere vakbondsman die door zijn oorlogstrauma een groot talent heeft voor koelbloedig mensen omleggen. Een gevaarlijk talent, zeker als je omringt wordt door corrupte vakbondsleiders (Al Pacino) en maffiabazen (Joe Pesci).

Benieuwd naar Scorsese's nieuwe meesterwerk? In deze bioscopen is hij vanaf vanavond te zien. Eén waarschuwing: hij duurt 3 uur en 29 minuten. Neem dus voldoende snacks mee. 

BRON: Nrc.nl