Docu Lize Korpershoek staat online: 'Mijn seks is stuk'

Lize Korpershoek onderzoekt in haar persoonlijke documentaire 'Mijn seks is stuk' waarom haar zin in seks altijd verdwijnt binnen een relatie.

mijn seks is stuk

Persoonlijke zoektocht

Lize Korpershoek, de vriendin van Tim Hofman, kampt met een 'probleem': ze heeft weinig zin in seks. Niet dat ze het niet leuk vindt, ze geeft er gewoon vanuit zichzelf weinig zin in. Iets waar, zo blijkt, meer vrouwen mee kampen. Daarom besloot ze er een documentaire over te maken: 'Mijn seks is stuk'.

Ze onderzoekt in deze docu waarom haar zin in seks altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Maar niet alleen dat: ook de vrouwelijke seksualiteit en het belang van seks binnen een relatie komen aan bod. Ze omschrijft deze documentaire als een 'persoonlijke zoektocht':

'Ik stel me zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op'

Lize Korpershoek

Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ze erachter dat ze niet de enige is die na verloop van tijd minder zin in seks heeft binnen een relatie. In de docu onderzoekt ze hoe dat komt, en of haar seks ook weer 'heel' te maken is. Benieuwd? Je bekijkt hem hier:

Onlangs kwam dit onderwerp ook aan bod in het grote Seksonderzoek van Psychologie Magazine. De uitkomsten van dat onderzoek bundelden we in dit artikel. 

Entertainment
  • BSR Agency