Door: Redactie
Entertained

Nieuwe bolides in de Formule 1: Alfa Romeo Sauber C37

Na Haas, Wiliams en Red Bull Racing heeft Sauber dinsdagmiddag als vierde haar auto voor 2018 gepresenteerd. Wat daarbij vooral opvalt zijn de kleuren van de nieuwe Sauber.

Marcus Ericsson en 'rookie' Charles Leclerc rijden dit jaar in het rond in een wit met rode accenten Alfa Romeo Sauber C37. Daarmee houdt het team vast aan het concept wat het al aankondigde in december toen Alfa Romeo als de nieuwe titelsponsor werd aangekondigd. Vorig jaar reed Sauber nog met een overwegend blauwe auto. 


Dit is de nieuwe bolide van Max Verstappen!
Lees ook:
Dit is de nieuwe bolide van Max Verstappen!
Anderhalve maand voor de eerste GP van 2018 krijgen we alle nieuwe Formule 1-wagens te zien. Vandaag is Red Bull aan de beurt.

De grootste update die Sauber verder ondergaat is de krachtbron. Vorig jaar bungelde het team veelvuldig achteraan en was het eigenlijk het lelijke eendje, maar dat kwam ook mede doordat Ericsson en ook Pascal Wehrlein over weinig power beschikten van hun motor. Sauber reed rond met een één jaar oudere Ferrari krachtbron.

Dit jaar gaat Sauber wel met de 2018 variant van de Italiaanse renstal rijden. Daarmee gaat het ineens van de 2016 naar de 2018 krachtbron. Het team zal daardoor waarschijnlijk ook minder ver achter hangen dan afgelopen jaar.

Het doel voor het team is dan ook duidelijk. "Ons doel voor 2018 is helder: we willen de aansluiting vinden bij de rest van het veld en onze prestaties blijven verbeteren gedurende het seizoen," zo vertelt Frederic Vasseur op de presentatie van de C37. "De rentree van Alfa Romeo in de Formule 1 is ook een mijlpaal in de geschiedenis van het team en ik ben er trots op dat zo’n historisch merk ons gekozen heeft om mee terug te keren in de sport. We kunnen niet wachten om als Alfa Romeo Sauber F1 Team aan het seizoen 2018 te beginnen

Dit artikel verscheen eeder op Panorama.nl