Microcheaten is nu een ding, en om deze redenen is het onzin

Oké je hebt vreemdgaan en trouw blijven en misschien kun je zo nu en dan een hall pass krijgen of samen met je vriendin het bed delen met een derde partij. Microcheaten echter is nu ook een ding.

micro cheating

Zo nu en dan hebben psychologen een nieuwe term nodig waardoor ze in de media komen om hun carrière een kleine boost te kunnen geven. Daarnaast kunnen ze vervolgens de props claimen voor hun geweldige nieuwe term waarvan eigenlijk allang synoniemen bestaan. Beter gaan ze gewoon aan de slag met interessante regressie- of meta-analyses en doorbraken op het gebied van onze nog veelal onontdekte psyche. Maar goed we dwalen af. Een Britse psycholoog, Martin Graff, kwam dus met de term ''microcheaten.'' Je gaat vreemd op micro niveau indien je nog even die Snapchat's van je ex bekijkt, gluurt naar haar Instagram of af en toe een bericht leuk vindt op haar Facebook-pagina. Dankzij sociale media en jouw smartphone is het natuurlijk super makkelijk om jouw ex nog in de gaten te houden of zelfs een bericht te sturen. Naturlijk kan het middels naaktfoto's nog verder gaan, maar als je dan niet door hebt dat je achter de rug om van je partner fout bezig bent heb je toch wel een gigantische plaat voor je kop. Afijn, microcheaten: foute boel zou je zeggen.

@backlink(208987)

Microcheaten en vreemdgaan zijn subjectief

Vreemdgaan is subjectief: je gaat vreemd of je gaat het niet en dat ligt allemaal aan de perceptie van de ander. Daarnaast maak je hier (als je een beetje een propere relatie hebt) afspraken over met je partner. Mag zij voor de lol zoenen met haar beste vriendin terwijl ze na tien shotjes tequila op een dansvloer staat? Als jij vindt van wel moet je dat zeggen. Als je vindt van niet, moet je dat zeggen. Doen jullie aan een trio op z'n tijd dan betekent dat nog niet dat je de volgende avond met een ander mee naar huis mag omdat je gisteren ook een ander hebt aangeraakt. Daar zijn afspraken over te maken.

Liken = vreemdgaan?

Like je wel eens een bericht van je ex dan hoeft dat niet meteen vreemdgaan of micro-vreemdgaan te zijn natuurlijk. Ben je nog vrienden met je ex? Is je vriendin een jaloers type, of ben je dat zelf? Wat vind je er van als je vriendin het doet? Vind je jouw ex eigenlijk nog leuk? Het is gewoon tijd voor een beetje communicatie met je partner dan, zo moeilijk is het niet. Geef elkaar de ruimte en een onschuldige flirt in een bar met dat ene meisje terwijl je met jouw vrienden op stap bent moet kunnen (zolang je de grenzen kent, en je dan ook niet zeikt indien jouw vriendin eens met een gast staat te babbelen). Grenzen, communicatie etc, etc, etc. Het is niet lastig. En denk na, wat is nu vreemdgaan? Liken of likken? Als je die vraag goed beantwoord ben je al een heel eind. 

Toch is micro-cheaten nu ineens een ding. Volgens psychologen is vreemdgaan nu een wazige bedoening want op sociale media kan inene alles. Dat klopt, maar ook online moet je gewoon nadenken over wat je wel en niet kunt doen. Sexting met je buurmeisje is net als bij haar aankloppen waarschijnlijk not done in je relatie (tenzij je afspreekt dat het wel mag, polygame en open relaties zijn ook populair natuurlijk). Online of offline. Denk gewoon aan de context en communiceer met je partner. Want stel je voor dat we dat eens zouden doen zeg.    

Bron: Telegraph