Groningers aan de buttplugs, Noord-Holland aan de SM: hoe kinky is jouw provincie?

Wat geef jij je lief dit jaar voor Valentijn? Als je hip bent is het iets kinky's.

In Gelderland houden ze van latex

Kinky Valentijn

Voor de niet-singles onder ons: gefeliciteerd, vandaag mag je weer verplicht met een doos bonbons of fles parfum goedmaken dat je de rest van het jaar best wel een a-romantische hork bent. Klinkt herkenbaar? Pak het dit jaar dan eens anders aan! Als je met de trends mee wil gaan geef je dit jaar iets kinky's. Seksspeeltjes-grootgrutter EasyToys heeft namelijk bekend gemaakt dat ze een grote stijging in de verkoop van seksspeeltjes en andere erotische artikelen zien in aanloop naar Valentijn.

Catsuit met open kruis

Nu horen we je denken: jaha, dat is voor alle singles die met Valentijn alleen zitten en zich bij gebrek aan een warm lijf tegoed doen aan een stuk plastic met trilfunctie. Maar niets is minder waar! De populairste artikelen zijn namelijk items waar je als stel plezier aan beleeft. Eric Idema, CEO van EDC Retail, het moederbedrijf van EasyToys vertelt: "We verkopen de laatste weken 300 procent meer lingerie. Jarretels zijn erg populair om te geven. Absolute hit is een catsuit met open kruis." Ook Ultiem Verlangen, een erotisch bordspel, is een bestseller: "Het bouwt spanning op en je leert elkaar op seksueel vlak beter kennen."

Verkopen per provincie

We zijn dus best kinky met z'n allen. Lekker bezig Nederland! Fijn om te horen dat er ondanks (of dankzij?) alle storm-ellende en corona-stress gewoon nog een gezond potje gesekst wordt. Maar welke provincie is nou eigenlijk de Hugh Hefner van Lage Landen? Dat deed EasyToys dit jaar niet uit de doeken, maar uit een rapport dat ze eerder publiceerden kwam het volgende:

In Noord-Brabant wonen de grootste mazzelpikken: hier wordt veel door vrouwen besteld, en dan met name mooie lingerie. Woon je in (de buurt van) Amsterdam? Maak je borst(en) maar nat: maar liefst 35% van de bestellingen bestaat hier uit SM- en bondageartikelen. In Utrecht kunnen ze er ook wat van: hier bestellen vrouwen de meeste voorbinddildo's. In Gelderland houden ze vooral van leer en latex.

Opperkinks

Maar de echte kinky rakkers wonen in Groningen en Drenthe. Hier verrassen mensen hun valentijn met hete wax, buttplugs en andere anaalspeeltjes. Zo zie je maar weer: stille wateren hebben diepe gronden. Die Groningse nuchterheid is dus best avontuurlijk.

Of ze de meeste seks van alle provincies hebben is nog wel even de vraag: in Overijssel worden namelijk beduidend meer condooms besteld. Of ze doen het gewoon veel veiliger dan de rest van ons allemaal. Kan ook.

Knowhow
  • iStock