De nieuwe Rolls-Royce Wraith Kryptos: speciaal voor cryptocurrency liefhebbers

Vroeger had je het programma Beauty & The Nerd, waarin nerds zich moesten uitsloven om de harten van mooie vrouwen te winnen. Nu is er een Roll Royce uitgebracht waarin een cryptografische puzzel verwerkt zit. De nerd die die puzzel weet op te lossen, kan zeker weten alle mooie vrouwen versieren.

De nieuwe Rolls-Royce Wraith Kryptos: speciaal voor cryptocurrency liefhebbers

De Rolls Royce Wraith Kryptos is het perfecte cadeau voor rijke crypto investeerders. Tien jaar geleden waren het alleen de nerds die de kracht van cryptografie herkenden in cryptocurrency’s. Dit zijn digitale muntjes zoals bitcoin. Het enige wat zij deden was investeren in crypto om vervolgens een paar jaar te wachten. En nu is er eindelijk een auto die voor deze groep tot de verbeelding spreekt. Rolls-Royce's nieuwe limited edition Wraith Kryptos staat op het punt de lucratieve ultra-rijke cryptomarkt te veroveren.

Cryptografische puzzels

De Wraith Kryptos is min of meer een gewone Rolls-Royce Wraith, alleen is hij versierd met een cryptografische puzzel waarvan slechts twee mensen binnen het bedrijf het antwoord weten. Denk je de code te hebben gekraakt? Dan kan je potentiële antwoorden indienen via de app Whispers. Overigens kan je deze app alleen gebruiken als je een Rolls-Royce hebt.

De auto is ook versierd met groene details, waar echte nerds helemaal goed op gaan. De details lijken een soort code, en lijken te zijn geïnspireerd door The Matrix en laptopbouwer Alienware.

Rolls-Royce zegt zelf dat de basiskleur antraciet is, en dat er een hele speciale gloed over de auto hangt, die alleen zichtbaar is in zonlicht.

Cryptocurrency en miljonairs

Karin Lehmann ontwierp de auto, en zij zegt: 'De naam Kryptos is Oudgrieks en verwijst naar iets ongeziens, verborgen en gecodeerd, bijna mythisch. Codetaal wordt al millenia gebruikt en spreekt tot de verbeelding van enkele van 's werelds meest briljante geesten.’ De nadruk op cryptografie klinkt misschien vreemd in de context van een luxeauto. Maar de afgelopen jaren zijn veel mensen miljonair geworden door bitcoin te kopen of door in één van de 5.000 andere cryptocurrency’s te investeren. In 2017 en 2018 kochten deze nieuwbakken rijke stinkerds vooral Lamborghini’s, wordt 2020 het jaar van Rolls-Royce?

Prijskaartje nog onbekend

De prijs van deze speciale auto is nog niet bekend, maar de reguliere Wraith-modellen beginnen bij ongeveer 280.000 euro. Verwacht niet dat de Kryptos-versie, die ook nog eens in beperkte oplage beschikbaar is, goedkoper zal zijn. Tegen de huidige bitcoin koers hoef je minder dan 30 bitcoins te verkopen om de standaardversie te kunnen betalen.

Ook mooi nieuws voor de verzamelaar: er zullen maar 50 van deze auto’s de fabriek uit rollen.

Style
  • Photo by Mike from Pexels